Fotbal international

Massimiliano Allegri a spus adevărul. “Nu eu am vrut să plec de la Juventus. Conducerea a decis”

18.05.2019 | 19:32
Massimiliano Allegri a spus adevarul Nu eu am vrut sa plec de la Juventus Conducerea a decis

Sâmbătă a avut loc conferinţa de presă comună Massimiliano Allegri – Andrea Agnelli, tema fiind decizia de separare din această vară a antrenorului care a câştigat ultimele cinci titluri cu torinezii şi conducerea clubului. Andrea Agnelli, preşedintele lui Juventus, i-a înmânat lui Allegri un tricou special care să îi aducă aminte de cele cinci scudetti, însă antrenorul a venit decis să clarifice lucrurile şi a făcut-o fără menajamente.

Massimiliano Allegri denunţă faptul că a fost obligat să plece de conducerea lui Juventus

Max Allegri a spus clar cum stau lucrurile. Nu a fost dorinţa lui de a pleca de la Juventus, ci a conducerii clubului, dar consideră că este mai bine că s-a terminat aşa, decât să se fi continuat ceva de genul împreună, dar separaţi în casă. Concluzia este că propunerile, punctul de vedere al antrenorului nu au fost comune cu poziţia preşedintelui Andrea Agnelli. 

“Când ne-am aşezat de prima dată la discuţii mi-am exprimat clar punctul de vedere asupra modului în care văd eu Juventus din vară, mi-am expus toate planurile, dar nu mai conta, pentru că abia apoi am înţeles că deja era decis ca nu eu să fiu antrenorul.Nu este adevărat că nu ne-am fi înţeles la capitolul financiar, nici măcar nu am ajuns la el.

Massimiliano Allegri a spus că omul care nu l-a mai vrut a fost preşedintele Andrea Agnelli. FOTO: HEPTA.RO
Massimiliano Allegri a spus că omul care nu l-a mai vrut a fost preşedintele Andrea Agnelli. FOTO: HEPTA.RO

Allegri a explicat că totul era stabilit dinainte

Nu e adevărat nici faptul că am cerut ca eu să decid transferurile, pentru că iarăşi nici acest punct nu a apucat să fie discutat vreodată, chiar dacă eu consider că în efectuarea unor transferuri este normal ca şi antrenorul să aibă un cuvânt de spus. Mi s-a reproşat că echipa nu joacă un fotbal bun. Ce înseamnă fotbal bun? Nu e nici o ruşine să ştii să te aperi şi să îţi surprinzi adversarul, aşa cum am făcut-o noi de multe ori.

Am câştigat titlul şi Supercupa, nu mi se pare deloc un an slab. Nu plec pentru că nu aş fi în stare să îndeplinesc rolul de antrenor-manager. Nu am fost şi nu voi fi niciodată un yesman, alţii se pricep bine la asta şi am avut destui şi la Juventus. Eu am punct de vedere clar, ori mă înţeleg ori nu mă înţeleg cu cei din preajmă. Dacă da, atunci mergem înainte împreună, dacă nu, facem ca acum, respect decizia luată şi consider Juventus un capitol încheiat în cariera mea.

Posterul lui Platini în copilărie

M-am simţit de la început, când am venit, juventin, pentru că în copilărie în cameră aveam posterul cu Platini în tricoul lui Juventus. Am simţit că suporterii m-au acceptat, evident nu toţi, dar marea majoritate da. Şi eu sunt om, chiar dacă la mine legile şi disciplina sunt sfinte şi cred că am arătat tuturor că am muncit cu sufletul pentru acest club”.