Fotbal international

Max Allegri a inventat un nou concept la Juventus: “Echipa câştigătoare se schimbă mereu!” 38 de etape cu formaţii diferite

26.05.2019 | 13:50
Max Allegri a inventat un nou concept la Juventus Echipa castigatoare se schimba mereu 38 de etape cu formatii diferite

Presa italiană scrie, mai în glumă, mai în serios, că Massimiliano Allegri, antrenorul campioanei Italiei, Juventus Torino, a inventat un nou concept în fotbal. Până acum dictonul uzitat era echipa care câştigă nu se schimbă. Iată că omul care a reuşit să câştige titlul în toţi cei cinci ani petrecuţi pe banca bianconerilor propune un nou concpet. Acesta este: echipa câştigătoare se schimbă şi nu oricum, ci meci de meci!

Massimiliano Allegri, recordmanul de victorii cu echipa schimbată de la meci la meci

În această stagiune s-au jucat 38 de partide şi nici măcar în două jocuri la rând Max Allegri nu a aliniat acelaşi unsprezece. Mai mult, ceva de-a dreptul incredibil, greu de egalat în viitor de către un alt tehnician. Cu Allegri pe bancă Juventus a jucat 190 de meciuri şi în 185 de partide antrenorul din Livorno nu a utilizat două etape la rând aceeaşi unsprezece jucători!

Nu mai există tehnician în Serie A şi cu siguranţă foarte greu de găsit în istoria fotbalului ceva asemănător, pentru că în general devine şi ca o superstiţie atunci când echipa merge antrenorul nu schimbă formaţia nici în ruptul capului. Ei bine, la Max Allegri lucrurile au mers exact în direcţia opusă, pentru că în concepţia sa când eşti o echipă de top nu este recomandat să nu mai odihneşti jucători esenţiali atunci când ai un joc mai uşor.

Massimiliano Allegri este antrenorul din campionatele de top cu cele mai multe victorii: 145 din 189 meciuri
Massimiliano Allegri este antrenorul din campionatele de top cu cele mai multe victorii: 145 din 189 meciuri

Şi la Genova, în ultima etapă, vor lipsi mulţi titulari

Aşa se face de Juventus a reuşit această performanţă ca în sezonul ce se încheie duminică, 26 mai, cu partida de la Genova, contra Sampdoriei, Max Allegri să nu aibă nici două etape o echipă similară. Acum, la meciul său de adio, în poartă va fi un debutant, Pinsoglio va debuta între buturi, iar Mattheus Pereira va juca şi el pentru prima dată.

Desigur, au existat jucători care au reprezentat osatura echipei, gen Szczesny, Matuidi, Cristiano Ronaldo, Pjanic, Alex Sandro şi Bonucci, toţi trecând de 3000 de minute jucate. Dar, lucru foarte important, cu aceste rotaţii aproape permanente Max Allegri este antrenorul cu cele mai multe succese din campionatele de top din Europa în aceşti cinci ani, 142 victorii în 189 de partide.