Fotbal international

Massimiliano Allegri va lăsa în vară pe Juventus! Omul care l-a format ca antrenor vorbește despre încheierea unui ciclu

27.02.2019 | 17:42
Massimiliano Allegri va lasa in vara pe Juventus Omul care la format ca antrenor vorbeste despre incheierea unui ciclu

Massimiliano Allegri va lăsa în vară pe Juventus! Omul care l-a format ca antrenor, Giovanni Galeone, este sigur de acest lucru și tocmai pentru că este atât de convins de acest lucru a făcut în premieră astfel de afirmații în direct, la postul Radio Kiss Kiss. Galeone este tipul de personaj prudent, care își cântărește atent cuvintele atunci când apare în fața camerelor, dar care, ca tehnician, era de-a dreptul exploziv în raport cu arbitrii, cu care intra deseori în conflict.

Massimiliano Allegri va lăsa pe Juventus

Cotidianul de casă al torinezilor, Tuttosport, redă declarațiile lui Giovanni Galeone și consideră că dacă mentorul lui Max Allegri a putut să iasă la microfon cu asemenea declarații este clar că relația dintre actualul antrenor al bianconerilor și club este foarte aproape de momentul în care cele două părți își vor strânge mîinile și se vor despărți prietenește.

Nici nu ar avea cum să fie altfel. Allegri a reușit să câștige deja patru scudetto, patru Cupe ale Italiei și să joace două finale de Champions League, iar al cincilea titlu este ca și adjudecat. Evident, nu mai există stimulii pentru altă performanță, decât dacă ar fi vorba de câștigarea Champions League. Pentru acest obiectiv a și făcut Juventus efortul financiar uriaș de a se împrumuta la bănci 200 de milioane euro vara trecută, pentru a-l aduce pe Cristiano Ronaldo.

Massimiliano Allegri va lăsa Juventus după patru titluri, patru Cupe ale italiei și două finale de Champions League și al cincilea titlu e ca și făcut
Massimiliano Allegri va lăsa Juventus după patru titluri, patru Cupe ale italiei și două finale de Champions League și al cincilea titlu e ca și făcut

 

Vara trecută a refuzat pe Real Madrid

Probabil că și Massimiliano Allegri a știut din timp despre planurile conducerii în privința lui Ronaldo și acest lucru ar explica pe deplin de ce vara trecută a preferat să continue cu Juventus și să spună nu ofertei făcute de Florentino Perez de a fi succesorul lui Zinedine Zidane la Real Madrid. Faptul că șefii clubului au pus la cale o operațiune de asemenea amploare, precum transferului lui Cristiano Ronaldo, i-a fost limpede lui Allegri că se dorește câștigarea Champions League.

Și cum și antrenorul bianconerilor visează la acest trofeu și a fost de două ori cu el pe masă la finalele pierdute cu Barcelona și cu Real Madrid, Allegri a preferat să prelungească până în 2020, pentru a încerca să reușească a treia oară îndeplinirea visului. Acum e un moment de mare cotitură, după ce Juventus a pierdut în optimi prima manșă la Madrid, cu 2-0 în fața lui Atletico și dacă echipa se va opri aici atunci mai mult ca sigur și Allegri va spune stop perioadei Juventus. Și este posibil să se deschidă drumul pentru Zinedine Zidane.