Fotbal intern

Masterchef la Dinamo! Ionel Gane, antrenorul “câinilor”, are diplomă de bucătar-şef

17.12.2020 | 10:00
Masterchef la Dinamo Ionel Gane antrenorul cainilor are diploma de bucatarsef
ADVERTISEMENT

Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, iar banii spaniolilor au dispărut în ceaţă. În tot acest timp, jucătorii sunt neplătiţi şi nu au avut ce mânca înainte de meciul cu FC Argeş. Cu toate acestea, salvarea poate veni de pe bancă, unde Ionel Gane este antrenorul echipei şi… Masterchef.

FANATIK îţi prezintă câteva detalii mai puţin cunoscute despre Ionel Gane, antrenorul lui Dinamo. Tehnicianul “câinilor” are diplomă de bucătar-şef şi un prenume unic în fotbalul românesc, Tersinio.

ADVERTISEMENT

După plecarea lui Cosmin Contra de la cârma echipei, Ionel Gane a preluat-o pe Dinamo şi a obţinut două victorii în tot atâtea meciuri. Antrenorul de 49 de ani are licenţă UEFA PRO, dar şi diplomă de bucătar-şef, obţinută în perioada petrecută în Elveţia.

Ionel Gane, antrenorul lui Dinamo, are diplomă de bucătar-şef

Ionel Gane şi-a început aventura în Elveţia la St. Gallen, formaţie pentru care a jucat între 1999 şi 2003. Oficialii clubului şi-au dorit ca jucătorii străini să înveţe limba germană, iar aceştia au primit lecţii private şi au învaţat, cu această ocazie, să gătească.

ADVERTISEMENT

“Toţi strâinii de la echipă învăţam germana. Profesoara noastră, ca să ne ajute să învăţăm mai uşor una dintre lecţii, ne-a pus să gătim. A trebuit să fac o specialitate germană.

M-am descurcat cel mai bine, dovadă că am primit diploma de bucătar şef, iar cei trei barzilieni şi sârbul care îmi erau colegi au primit doar de simpli bucătari”, povestea Ionel Gane într-un interviu din 2006.

ADVERTISEMENT

De unde vine prenumele de Tersinio

În acte, numele complet al antrenorului lui Dinamo este Ionel Tersinio Gane. Prenumele este unul neobişnuit în România, însă fostul atacant a explicat de unde vine Tersinio, care în mod normal trebuia să fie Jersinio. Tatăl tehnicianul “câinilor” a fost impresionat de Jairzinho, atacantul legendar al naţionalei Braziliei de la Mondialul din 1970, şi şi-a dorit ca fiul lui să poarte acest nume.

“Pe mine nu mă cheamă Tersinio, ci Jersinio. M-am născut în ’71, iar în ’70 Brazilia a ieșit campioană mondială. Tata, care era mare fan Brazilia, mi-a zis Jairzinho, după fotbalistul lui brazilian preferat, dar l-a scris Jersinio, cum îl pronunța el.

ADVERTISEMENT

Când mi-am făcut buletinul la 14 ani, cei de acolo au greșit prima literă, neînțelegând numele, și mi-au pus T, așa că am rămas Tersinio. Dar înainte eram știut în cartier ca Jersy sau Jerry, pentru că prietenii din copilărie încercau să mi-l scurteze, ca să mă strige mai ușor”, a explicat Ionel Gane.

Cum s-a împrietenit cu Prinţul Dimitrie Sturdza

Ionel Gane a jucat timp de cinci ani în Elveţia, la St. Gallen şi Grasshopper Zurich, iar în acea perioadă s-a împrietenit cu Prinţul Dimitrie Sturdza. Fostul tenismen şi căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Elveţiei era prezent la fiecare meci jucat pe teren propriu de formaţia din Zurich.

“Ne-am cunoscut la Zurich, pe vremea când jucam la Grasshopper. Este un om deosebit, cum rar întâlneşti în viaţă. De câteva ori a venit la stadion cu drapelul României, pe care îl flutura cu mândrie”.

ADVERTISEMENT