News

Măști asigurate gratis pentru bucureștenii din categoriile vulnerabile. Proiect pe agenda Consiliului General

18.05.2020 | 17:14
Masti asigurate gratis pentru bucurestenii din categoriile vulnerabile Proiect pe agenda Consiliului General
ADVERTISEMENT

Reprezentanții ALDE în Consiliul General al Municipiului București au inițiat un proiect de hotărâre prin care bucureștenii din categoriile vulnerabile și cei de peste 65 de ani vor primi câte o mască de protecție pe zi până la finele acestui an.

Măștile de protecție, până la finele anului 2020

Am depus proiectul de hotărâre de consiliu pentru oferirea persoanelor vulnerabile, precum şi persoanelor de peste 65 de ani din municipiul Bucureşti a câte o mască pe zi, în fiecare zi, până la sfârşitul anului 2020. În actuala stare de alertă avem obligaţia de a purta măşti în spaţii închise şi transport în comun, dar îşi permite toată lumea achiziţionarea acestui număr important de măşti? Doctorii recomandă ca masca să fie schimbată după 2 – 3 ore maxim”, a scris pe Facebook Tudor Ionescu, liderul consilierilor municipali ai ALDE.

ADVERTISEMENT

Tudor Ionescu susține că este obligația Guvernului să asigure măștile de protecție pentru persoanele cu venituri scăzute, însă până când acesta va lua măsuri, un asemenea proiect poate fi adoptat de municipalitatea Capitalei.

Într-o declarație pentru Agerpres, Ionescu a precizat că procedura privind implementarea programului propus de ALDE urmează să fie stabilită de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), în urma solicitărilor primite de la persoanele eligibile.

ADVERTISEMENT

Potrivit proiectului de hotărâre, ASSMB urmează să achiziționeze măști de unică folosință în trei straturi într-o  cantitate suficientă încât să asigure câte o mască pe zi pentru fiecare pensionar din București și persoană cu venitul minim garantat până la finele anului  în curs.