News

Măști periculoase pe piața din România, care nu asigură o protecție eficientă. Autoritățile au adăugat alte modele pe lista celor care trebuie evitate. Foto

22.05.2020 | 17:11
Masti periculoase pe piata din Romania care nu asigura o protectie eficienta Autoritatile au adaugat alte modele pe lista celor care trebuie evitate Foto
ADVERTISEMENT

Autoritățile au actualizat lista cu măștile care nu asigură o protecție eficientă și au adăugat noi modele pe lista celor care ar trebui evitate.

Măștile care nu asigură o protecție eficientă

Autoritățile române, prin InfoCons, au anunțat că au adăugat la lista cu măștile care nu asigură o protecție eficientă și alte modele, motiv pentru care acestea ar trebui evitate.

ADVERTISEMENT

Astfel, reprezentanții statului revin cu o nouă avertizare, emisă prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase.

Mai exact, alerta vizează alte 6 măști de protecție declarate neconforme, care se adaugă la cele două alerte transmise anterior.

ADVERTISEMENT

Prima alertă a fost transmisă populației pe data de 28 aprilie 2020, atunci când autoritățile au avertizat cu privire la 4 tipuri de măști, iar cea de-a doua alertă a fost transmisă în data de 9 mai 2020.

În total, 17 tipuri de măști sunt considerate ca fiind neconforme

Cea de-a doua alertă viza alte 7 noi tipuri de măști, despre care autoritățile spun că nu pot oferi o protecție eficientă împotriva factorilor externi, printre care și noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, în urma celei de-a treia alerte, numericul măștilor de protecție neconforme ajunge la 17, motiv pentru care populația trebuie să știe ce să nu cumpere.

Aceste tipuri de produse sunt achiziționate frecvent în această perioadă dificilă de către români, cu atât mai mult cu cât autoritățile vor ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe măști de protecție considerate de autorități ca fiind neconforme provin din China, în timp ce altele vin din Mexic. În același timp, sunt multe modele ale căror țară de origine este necunoscută, aspect ce ridică și mai multe semne de întrebare.

Drept urmare, nu uitați să vă informați cu privire la eficiența măștilor de protecție înainte de cumpăra un anumit model.

Vezi  aici galeria foto cu măștile considerate ca fiind neconforme

ADVERTISEMENT
Tags: