Măștile de protecție folosite care nu te protejează de COVID. Alertă a Protecției Consumatorului

Alexandru Năstase   
în HotNews
17/10/2020, 17:41
Măștile de protecție folosite care nu te protejează de COVID. Alertă a Protecției Consumatorului GALERIE FOTO
Sunt mai multe tiputi de măști neconforme. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Măștile de protecție folosite care nu te protejează de COVID au fost publicate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

ANPC a anunțat că a primit trei alerte noi despre astfel de măști de protecție neconforme. Prima alertă RAPEX a fost emisă de Italia și se referă la o mască de protecție cu retenție insuficientă de particule.

Concret, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare.

Update măștilor de protecție folosite care nu te protejează de COVID

Un al doilea avertisment a venit din Luxemburg. Masca respectivă poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție.

Drept pentru care este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele privind sănătatea și siguranța și să nu protejeze corespunzător când nu este combinat cu măsuri suplimentare.

Cea de-a treia alertă RAPEX a fost emisă de Letonia, despre o mască de protecție ce promovează un potențial de protecție împotriva particulelor virale.

Atenție, însă! Capacitatea acesteia de filtrare nu a fost certificată de un organism european relevant. Astfel, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele în materie de sănătate și siguranță.

Zeci de tipuri de măști neconforme au fost descoperite până acum. Autoritățile recomandă și ele o verificare mai amplă.

Masca de protecție este obligatorie în spațiile publice închise, dar și în transportul în comun, așa că a devenit un produs foarte căutat. Nu a durat mul tpână când piața a devenit invadată de produse contrafăcute, care nu asigură un grad de protecție suficient și care pot fi chiar periculoase pentru sănătate

 

 

 

Închide ×