News

Austria intensifică măsurile anti-Covid. Măștile de tip FFP2 devin obligatorii și pe stradă

Austria, la fel ca majoritatea statelor europene, se confruntă cu o explozie a infecțiilor Covid-19. Astfel, autoritățile au impus noi restricții. Printre ele se numără obligativitatea purtării măștilor FFP2 pe stradă.
07.01.2022 | 08:41
Austria intensifica masurile antiCovid Mastile de tip FFP2 devin obligatorii si pe strada
ADVERTISEMENT

Guvernul de la Viena a anunțat joi, 6 ianuarie, un nou set de măsuri restrictive menite să încetinească răspândirea accelerată a noilor infecții Covid-19 care au la bază mutația Omicron.

Austria impune obligativitatea purtării măștilor FFP2 și în aer liber

Astfel, restricțiile deja existente, cum ar fi interzicerea persoanelor nevaccinate în multe magazine și localuri culturale, vor fi implementate mai strict de săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

În paralel, purtarea măștilor de tip FFP2 sau K95 în aer liber va deveni obligatorie în spațiile deschise dacă o distanță față de alte persoane de cel puțin doi metri nu poate fi îndeplinită.

Guvernul a recomandat austriecilor să continue să lucreze de acasă, dacă este posibil. În același timp, se va reduce perioada de carantină la 5 zile dacă poate fi prezentat un rezultat negativ al testului.

ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei săptămâni, numărul zilnic al noilor infectări a ajuns la aproape 10.000 în Austria, comparativ cu cele 3.000 de infectări confirmate în debutul lunii ianuarie.

Cancelarul Karl Nehammer le-a cerut celor care nu au fost vaccinați să se imunizeze rapid pentru a evita un nou blocaj. Austria a intrat în izolare timp de câteva săptămâni la sfârșitul anului trecut pentru a lupta împotriva unui val de infecție.

ADVERTISEMENT

Numărul cazurilor a scăzut atunci, dar a crescut din nou recent. Miercuri, țara din centrul Europei a înregistrat 9.761 de cazuri noi.

”Fiecare persoană din Austria poate ajuta la încetinirea vitezei de răspândire a bolii”, a spus ministrul Sănătății Wolfgang Mueckstein, conform ABCNews.

ADVERTISEMENT

În prezent, aproximativ 70% din totalul rezidenţilor austrieci sunt vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus. Reamintim că Austria intenționează să facă obligatorie vaccinarea anti-Covid-19 de la 1 februarie 2022.

Masca FFP2, obligatorie în Austria din ianuarie 2021 în transportul public și în spațiile publice închise

Încă din urmă cu un an, austriecii au înlocuit luni măştile faciale de pânză cu măşti de protecţie de tip FFP2. Pe 25 ianuarie 2021, acestea au devenit obligatorii pentru cei cu vârste de peste 14 ani în mijloacele de transport, magazine, locurile de prestare a serviciilor şi cabinetele medicale.

Conform specialiștilor, această mască este mai bine ajustată pe chip şi cu o arie mai mare de acoperire. De asemenea, aceasta deţine o capacitate mai bună de filtrare, datorită formei şi materialului său, în comparaţie cu măştile sanitare uzuale.

ADVERTISEMENT
Tags: