News

Măsura drastică luată de Regina Elisabeta a II-a, din cauza coronavirusului. Ce a anunțat că va face în următoarele luni

10.05.2020 | 17:30
Masura drastica luata de Regina Elisabeta a IIa din cauza coronavirusului Ce a anuntat ca va face in urmatoarele luni
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a a transmis că va rămâne la Castelul Windsor pe o perioadă nedeterminată, iar toate angajamentele publice for fi suspendate.

Regina Elisabeta a II-a închide Palatul Buckingham

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a anunțat că va rămâne pe o perioadă nedeterminată la Castelul Windsor și a suspendat toate angajamentele publice până când va trece epidemia de coronavirus din Regatul Unit, informează DailyMail.

ADVERTISEMENT

Astfel, Palatul Buckingham va rămâne închis pe durata verii pentru prima dată în ultimii 27 de ani, iar toate evenimentele ce urmau să aibă loc aici în viitorul apropiat au fost suspendate.

Presa britanică notează că va fi cea mai lungă absență a monarhului din viața publică din cei 68 de ani de domnie, astfel că se preconizeză că programul Reginei nu va reveni la normal până cel puțin în toamnă.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a se află deja la Castelul Windsor, alături de Prințul Filip, soțul ei, care va împlini 99 de ani luna viitoare. Cuplul regal s-a izolat la această reședință încă din 19 martie, alături de o echipă redusă de personal.

Regina va rămâne în izolare pe o perioadă nedeterminată

De obicei, Regina revenea în fiecare an de la Windsor la Londra în luna mai, înainte de vacanța de la Balmoral din luna iulie, un alt plan așteptat să fie suspendat în acest an, din cauza epidemiei de coronavirus ce a lovit grav Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a a spus în trecut că simte “să fie văzută pentru a fi crezută”, motiv pentru care retragerea la Castelul Windsor nu a fost o decizie ușor de luat de suveranul Regatului Unit.

Ultima apariție publică a Reginei a fost de Ziua Federației / Commonwealth Day, din luna martie, când a participat la slujba religioasă de la Westminster Abbey.

ADVERTISEMENT

Tot atunci a fost și ultima apariție a Prințului Harry și a lui Meghan Markle în calitate de membri superiori ai familiei regale.

“Regina nu va face nimic care să contravină cu sfaturile date de oamenii din cercul său și va lua în considerare toate îndrumările… Ar dori să fie văzută ca o persoană ce ia măsurile potrivite”, a declarat o sursă din rândul familiei regale, potrivit DailyMail.

ADVERTISEMENT