Fotbal intern

FRF porneşte LUPTA împotriva cluburilor din Liga 1: “Vor fi EXCLUSE!”

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a susţinut o conferinţă de presă după şedinţa Comitetului Executiv al FRF....
22.07.2016 | 19:45
FRF porneste LUPTA impotriva cluburilor din Liga 1 Vor fi EXCLUSE
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a susţinut o conferinţă de presă după şedinţa Comitetului Executiv al FRF.

Acesta a anunţat că se vor lua măsuri dure împotriva echipelor ce se află în insolvenţă. Burleanu cere ca aceste cluburi să fie excluse din fotbalul românesc şi vrea ca acest lucru să se ajungă pînă la Guvernul României.

ADVERTISEMENT

Şeful Casei Fotbalului a comentat şi în legătură cu regula impusă cluburilor din Liga 1 de a folosi un jucător Under 21 şi a anunţat că nu vor renunţa la această idee.

“Această decizie de a se utiliza un jucător Under 21 este una discriminatorie, dar în sensul pozitiv. Jucătorul trebuie născut dupa 1 ianuarie 1994, iar din sezonul viitor trebuie să fie născut după 1 ianuarie 1996. Acesta a fost subiectul din spatele acestei perdele de fum. El trebuie să fie 90 de minute pe teren. Aceeaşi regulă se aplică la liga a 2-a. Cred că ăsta este cel mai bun lucru care s-a întîmplat în ultimii 25 de ani.  LPF a făcut o singură propunere. Să renunţăm la regula introducerii jucătorului Under 21 şi să ne gîndim la utilizarea acestei reguli în Cupa Ligii, dar normal că noi nu mai sîntem deschişi. E momentul să luăm măsuri dure. 

ADVERTISEMENT

Este posibil ca valoarea drepturilor TV să scadă în viitor. Trebuie să construim un fotbal sănătos. Să luăm ca exemplu meciul dintre CSMS Iaşi-Hajduk Split. CSMS Iaşi nu a reuşit să se califice, iar 9 jucători dintre cei 14 aveau peste 30 de ani. Cei de la Hajduk aveau 10 jucători sub 21 de ani. Acum trebuie să tragem linie. O echipă se califică şi nu este cea care are jucători peste 30 de ani. Deci aşa putem infirma ideea că jucătorii mai tineri nu au capacitatea de a face performanţă. 

Nu mai vreau să las fotbalul să fie confiscat de interesele anumitor persoane. Fotbalul Românesc s-a aflat într-o miopie strategică timp de 25 de ani. Nu mai ne dorim ca aceste lucruri să continue. Ne-am încăpăţînat să considerăm că fotbalul este o oportunitate pentru cei care au o pasiune pentru fotbal, pentru cei care privesc fotbalul ca pe un business. 

ADVERTISEMENT

Au fost mai multe discuţii în ceea ce priveşte insolvenţa. Noi am susţinut că echipele aflate în insolvenţă nu au ce căuta în Liga 1, dar reprezentanţii LPF au fost susţinătorii acestor echipe. Situaţia nu este foarte lejeră. Un club aflat în insolvenţă ajunge sub protecţia statului şi nu avem posibilitatea de a interveni. Avem nevoie de două lucruri: FRF să amendeze regulamentele, dar trebuie modificată legislaţia. Avem nevoie de susţinere ca să convingem Guvernul României că echipele aflate în insolvenţă nu au ce căuta în fotbal. Dacă eram conducătorul celor de la LPF i-aş  susţine pe cei de la FRF să excludă echipele aflate în insolvenţă din Liga 1. O să susţinem excluderea echipelor aflate în insolvenţă şi ideea intorducerii jucătorilor tineri“, a spus Răzvan Burleanu.

Preşedintele FRF a comentat şi despre incidentul care a avut în timpul şedinţei Comitetului Executiv- vezi detalii aici.  Nu s-a întîmplat nimic cu domnul Justin Ştefan. Nu a fost invitat la şedinţa CEx. FRF are dreptul să invită pe cine doreşte”a spus Răzvan Burleanu. 

ADVERTISEMENT