Fotbal international

Măsură fără precedent în Italia: 16 milioane de oameni în carantină. Competițiile sportive, închise publicului. Se cere amânarea tuturor meciurilor de fotbal

08.03.2020 | 00:02
Masura fara precedent in Italia 16 milioane de oameni in carantina Competitiile sportive inchise publicului Se cere amanarea tuturor meciurilor de fotbal
ADVERTISEMENT

Italia ia măsură excepționale și radicale pentru stoparea răspândirii coronavirus pe teritoriul țării. În ultimele zile, această maladie a cunoscut o răspândire accentuată în ”Cizmă”. Aproape 6 mii de persoane sunt infectate, iar 233 și-au pierdut viața. Din această cauză, Guvernul a decis să închidă practic nordul țării, iar această măsură va afecta și sportul.

Decizie fără precedent în Italia: 16 milioane de oameni în carantină. Competițiile sportive, închise publicului

În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus a ajuns la 5.883 pe teritoriul Italiei, numai în acest weekend au fost raportate deja alte 1200 de cazuri.

ADVERTISEMENT

În acest context, Guvernul italian a luat măsuri extraordinare și a decis să plaseze în carantină mare parte din nordul țării, ceea ce restrânge libertatea de mișcare pentru aproape un sfert din populația țării într-o regiune considerată motorul economic al țării.

În cifre, prin instaurarea carantinei generale, nu mai puțin de 16.000.000 de oameni sunt izolați temporar.

ADVERTISEMENT

”Ne confruntăm cu o situație de urgență. Este o urgență națională”, a declarat premierul Giuseppe Conte, conform bbc., anunțând într-o conferință de presă, susținută după ora 2:00 noaptea, decretul prin care se impune carantina în regiunea Lombardia și în 14 provincii.

Provinciile vizate de măsurile de carantină sunt: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso și Veneția.

ADVERTISEMENT

Sportul, afectat grav de aceste măsuri. Se cere oprirea fotbalului

Nu doar viața de zi cu zi a italienilor va fi afectată de aceste măsuri, ci și sportul din aceste provincii.

Conform decretului, vor fi închise sălile de sport, piscinele, muzeele, stațiunile de schi. Competițiile sportive se vor desfășura fără public.

ADVERTISEMENT

Mai mult, președintele uniunii fotbaliștilor din Italia, fostul mare jucător al celor de la AS Roma și din națională, Damiano Tommasi, cere ca fotbalul să fie suspendat în zonele aflate în carantină.

“Să oprim liga! Avem nevoie de altceva? Opriți fotbalul! Există un risc pentru jucători și trebuie să luăm toate precauțiile pentru securitatea celor care joacă: pe teren, cu siguranță nu puteți sta la o distanță de un metru.

Dar orice măsură trebuie luată pentru a garanta siguranța tuturor celor de pe stadion, inclusiv a staffurilor tehnice și a personalului, pentru a reduce riscurile.”

ADVERTISEMENT