Nicolas Sarkozy a fost ARESTAT preventiv!

Răzvan Scarlat   
în Hotnews
01/07/2014, 09:56
Nicolas Sarkozy a fost ARESTAT preventiv!
Nicolas Sarkozy riscă ani grei de închisoare

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv, marţi dimineaţa, fiind implicat într-un dosar de trafic de influenţă, anunţă romaniatv.net.

Aceasta este  o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez, a declarat o sursă judiciară.

Sarkozy a sosit marţi dimineaţa la birourile brigăzii anticorupţie, unde urma să fie audiat.

O maşină neagră cu geamuri fumurii, în care se afla fostul şef al statului în perioada 2007-2012, a sosit la sediul direcţiei centrale a poliţiei judiciare la Nanterre, în suburbia Parisului.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă fostul preşedinte a încercat să obţină informaţii de la un înalt magistrat privind o investigaţie care îl viza, în schimbul promisiunii unui post de prestigiu.

Avocatul lui Nicolas Sarkozy a fost reţinut luni în acest presupus caz de trafic de influenţă şi încălcare a secretului de instrucţie. Thierry Herzog a fost reţinut pentru a fi interogat de biroul anticorupţie al poliţiei judiciare. Doi înalţi magistraţi francezi au fost de asemenea reţinuţi luni.

În cadrul unei anchete judiciare deschise la 26 februarie de către parchetul naţional financiar, anchetatorii vor astfel să afle dacă Nicolas Sarkozy a fost informat în mod ilegal în legătură cu punerea sa sub ascultare.

Relansarea acestei afaceri judiciare survine în contextul în care Nicolas Sarkozy este tot mai des citat în Franţa pentru o revenire în politică prin preluarea din nou a conducerii partidului său de dreapta (UMP), intrat într-o criză fără precedent din cauza unui scandal privind o serie de facturi false

SURSA: romaniatv.net

Închide ×