Măsură în premieră în România: folosirea coșurilor de cumpărături, interzisă în Argeș

Flaviu Popa   
în HotNews
27/11/2020, 22:24
Măsură în premieră în România: folosirea coșurilor de cumpărături, interzisă în Argeș
Coșurile de cumpărături ar putea fi interzise în București. Foto: Pixabay

Județul Argeș a decis să interzică coșul de cumpărături în mână în toate supermarketurile din cauza riscului ridicat de transmitere a Covid-19.

Autoritățile din Argeș au convenit cu toate conducerile supermarketurilor din județ să renunțe temporar la coșurile de mână.

Potrivit Universul Argeșean, prefectul Emanuel Soare s-a întâlnit joi cu reprezentanții supermarketurilor ai ai marilor centre comerciale, pentru a găsi soluții pentru evitarea aglomerării și diminuarea riscului de infectare cu Covid-19.

Coșurile de cumpărături au fost interzise în Argeș

„În același timp, instituțiile cu atribuții de control vor continua verificările, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile fiind între 500 și 2.500 lei”, a precizat Prefectura.

În Argeș, județ unde rata de infectare cu Covid-19 a atins 4.88 la mia de locuitori, autoritățile au mai decis să instaleze panouri despărțitoare, de plexiglas, în magazinele unde se aglomerează de obicei.

Deciziile au fost luate în contextul în care se apropie sărbătorile de iarnă și este de așteptat ca oamenii să ia cu asalt magazinele pentru a cumpăra alimente sau cadouri.

În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor. Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară- în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin. În același timp, instituțiile cu atribuții de control vor continua verificările, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile fiind între 500 și 2500 lei”, menționează Universul Argeșean.

De aemenea, prefectul Emanuel Soare le recomandă cetățenilor să meargă la cumpărături singuri, fără alți membi ai familiei, precum și să evite orele aglomerate și să-și limiteze, pe cât posibil, timpul petrecut în magazin.

Cu toate acestea, rămâne de văzut cum vor putea oamenii să își cumpere alimente dacă nu vor avea coșuri în care să le pună.

 

Închide ×