News

Măsură radicală într-o țară din Europa: reanimarea bătrânilor cu Covid-19, refuzată. Cauza deciziei

26.10.2020 | 10:38
Masura radicala intro tara din Europa reanimarea batranilor cu Covid19 refuzata Cauza deciziei
ADVERTISEMENT

Intensificarea pandemiei de Covid-19 aduce măsuri extreme într-o țară din Europa, acolo unde reanimarea bătrânilor infectați cu Covid-19 poate fi refuzată.

Elveția, o importantă putere economică le nivel european, este pe cale să fie paralizată de al doilea val al pandemiei și începe să ia măsuri radicale.

ADVERTISEMENT

Printre deciziile pe care medicii elvețieni le-ar putea lua în scurt timp sunt aceleași cu care s-au confruntat medicii din Bergamo în martie, când au fost copleșiți de primul val al pandemiei.

O țară din Europa ia măsuri extreme din cauza crizei Covid-19: reanimarea bătrânilor, refuzată

În ultima zi de raportare, Elveția a anunțat 6.592 infectări şi 10 decese, cu o rată de incidență de 494,9 de cazuri la 100.000 de locuitori, adică de două ori mai mare decât în ​​Italia şi în Austria și de cinci ori mai mare decât în ​​Germania.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, medicii din Elveția ar putea să nu mai trateze bătrânii care au COVID conform unui document oficial. Documentul întocmit de Academia Elveţiană de Ştiinţe Medicale şi de Societatea Elveţiană de Medicină Intensivă este în vigoare din 20 martie, deşi nu a fost încă adoptat oficial, scrie La Stampa.

Titlul acestui act este unul edificator: ”Triajul tratamentelor de terapie intensivă în caz de lipsă de resurse“. La întrebarea care se pune în toate spitalele din întreaga lume, Elveția pune negru pe alb un răspuns: “La nivelul B, în caz de indisponibilitate a paturilor la terapie intensivă nu ar trebui făcută nicio resuscitare cardiopulmonară”.

ADVERTISEMENT

În interiorul documentului sunt enumerate precis tipurile de pacienţi destinaţi să nu fie internaţi în secţia de terapie intensivă: “Vârsta de peste 85 de ani. Vârsta de peste 75 de ani însoţită de cel puţin unul dintre următoarele criterii: ciroză hepatică, insuficienţă renală cronică în stadiul III, insuficienţă cardiacă de clasa NYHA mai mare de 1 şi supravieţuire estimată la mai puţin de 24 de luni”.

Medicii au decizia finală privind soarta acestor persoane

În final, decizia dacă acești oameni vor fi sau nu tratați va aparține medicilor. Lunea trecută, potrivit celor mai recente date disponibile, în Elveția erau 22.301 de paturi, dintre care 6.353 încă libere. Cu 586 de pacienți internați pentru COVID-19, dintre care 97 la Terapie Intensivă și 29 intubați.

ADVERTISEMENT

Din păcate, evoluția pandemiei este rapidă, iar deciziile pe care medicii elvețieni le-ar putea lua în scurt timp, sunt aceleași cu care s-au confruntat medicii din Bergamo în martie, copleșiți de primul val al pandemiei.

În comunicatul de prezentare a protocolului prezentat de site-ul citat, academicienii vorbesc despre necesitatea “de a lua decizii de raționalizare“. Este un termen militar care duce cu gândul la medicina de război.

”Fiecare decizie revine comitetelor de etică din spitale. Nu am informații că s-a întâmplat deja, dar suntem foarte îngrijorați”, spune președintele Ordinului Doctorilor din Cantonul Ticino, Franco Denti.

ADVERTISEMENT