News

Măsură radicală luată de Wizz Air: toate zborurile către și dinspre Chișinău, suspendate. Când se aplică decizia

Din cauza situației de securitate din Republica Moldova, operatorul aerian Wizz Air a anunțat, luni, că suspendă toate zborurile către și dinspre Chisinău.
27.02.2023 | 19:24
Masura radicala luata de Wizz Air toate zborurile catre si dinspre Chisinau suspendate Cand se aplica decizia
Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Amenințările de securitate din Republica Moldova din ultimele săptămâni, lansate în special dinspre Moscova, aduc o măsură radicală din partea unei importante companii aeriene.

Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău

Luni, 27 februarie, operatorul aerian low-cost Wizz Air a anunțat că va suspenda toate zborurile către şi dinspre Chişinău. Măsura va intra în vigoare începând cu data de 14 martie. Decizia companiei este pusă pe seama evoluțiilor recente din Republica Moldova şi a riscului ridicat din spaţiul aerian al țării vecine.

ADVERTISEMENT

Wizz Air a mai precizat că a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor.

”Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din Republica Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate ale operaţiunilor.

ADVERTISEMENT

Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

De asemenea, rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu pasagerii după 14 martie

După data de 14 martie, când intră în vigoare decizia, Wizz Air anunță că pune la dispoziție zboruri suplimentare din Iași. Compania vine astfel în sprijinul pasagerilor din Chișinău. Va fi deschisă o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din reţeaua Wizz Air.

Foarte important! Wizz Air mai precizează că clienții afectați de măsura radicală, care au rezervat bilete direct prin site-ul companiei sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

ADVERTISEMENT

Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”, mai arată compania aeriană în comunicatul emis luni.

Încă din octombrie 2022, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova anunța că operatorul Wizz Air a decis închiderea bazei operaționale de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Cu toate acestea, Autoritatea Aeronautică Civilă din statul vecin spunea, la acea vreme, că operatorul aerian nu își sistează activitatea în Republica Moldova, zborurile fiind operate în continuare pe Aeroportul Internațional Chișinău.

ADVERTISEMENT