Măsură revoltătoare a primarului din Istanbul. Ce se întîmplă cu trupurile puciştilor morţi în Turcia

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
21/07/2016, 12:35
Măsură revoltătoare a primarului din Istanbul. Ce se întîmplă cu trupurile puciştilor morţi în Turcia

Într-un moment în care Turcia vrea să reintroducă pedeapsa cu moartea şi după ce s-a anunţat că imamii turci refuză să organizeze ceremonii religioase de înmormântare pentru puciştii morţi în evenimentele de săptămâna trecută, primarul din Istanbul a alocat un spaţiu pentru înfiinţarea unui “cimitir al trădătorilor”, unde cetăţenii să poată să-i “blesteme” pe cei responsabili de tentativa de lovitură de stat.

După tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, în care au murit peste 200 de persoane, cimitirele din Turcia refuză să-i îngroape pe puciştii decedaţi. Într-o tentativă de remediere a situaţiei, primarul Kadir Topbas a declarat că a dat ordin pentru alocarea unui spaţiu pentru rămăşiţele pământeşti ale “trădătorilor”, unde “trecătorii vor putea să-i blesteme pe cei îngropaţi”.

“Am dat ordin să fie alocat acest spaţiu şi să fie denumit ‘cimitirul trădătorilor'”, le-a spus Topbas protestatarilor pro-guvernamentali din Piaţa Taksim din Istanbul. “Toţi cei care vor trece prin acel loc îi vor blestema şi nu vor putea să se odihnească în mormintele lor”, a mai adăugat primarul.

Decizia a venit, potrivit edilului, după ce primarul din Ordu, un oraş-port de la Marea Neagră, a refuzat să acorde loc de veci pentru unul dintre puciştii decedaţi. Prin urmare, familia a luat trupul neînsufleţit şi l-a îngropat în propria grădină.

“Îl felicit pe primar”, a declarat Topbas, potrivit Agenţiei Anadolu, adugând că puciştii “nu vor fi salvaţi din iad”. Edilul Istanbulului, un oraş de 15 milioane de locuitori, a mai precizat că nici măcar cimitirul necunoscuţilor nu este un loc potrivit pentru înmormântarea puciştilor.

Sursă: www.antena3.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali vrea ca FCSB să o copieze pe CFR Cluj. “Aşa se câştigă campionatul!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×