Sport

Măsuri aspre luate de Universitatea Cluj, după ce 4 jucători au petrecut într-un club. Romario Pires și-a pierdut banderola de căpitan

Patru jucători de la Universitatea Cluj au petrecut până târziu într-un club înaintea meciului cu Petrolul, iar oficialii clubului au luat măsuri drastice.
07.12.2022 | 12:25
Masuri aspre luate de Universitatea Cluj dupa ce 4 jucatori au petrecut intrun club Romario Pires sia pierdut banderola de capitan
Patru jucători de la Universitatea Cluj au petrecut până târziu într-un club înaintea meciului cu Petrolul, iar oficialii clubului au luat măsuri drastice. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Șepcile roșii” au pierdut întâlnirea de la Ploiești, din etapa a 19-a din SuperLiga, scor 0-2, cu goluri luate în finalul fiecărei reprize.

Universitatea Cluj, măsuri drastice împotriva a 4 jucători

Înaintea partidei cu Rapid din ultima etapă a fazei grupelor Cupei României, antrenorul Universității Cluj, Eugen Neagoe, a anunțat că a luat măsuri împotriva celor 4 jucători care au petrecut toată noaptea într-un club înaintea meciului cu Petrolul.

ADVERTISEMENT

Astfel, Romario Pires, Ely Fernandes, Dragoș Tescan și Andrei Gorcea au fost amendați cu 1.000 de euro fiecare, iar primul dintre ei a fost deposedat și de banderola de căpitan, care va fi purtată prin rotație de Alexandru Chipciu și Ioan Filip.

”Știu foarte bine ce s-a întâmplat. Au fost cei 4 jucători de care s-a vorbit. Am discutat cu jucătorii și am luat niște măsuri. Au fost toți amendați, iar Romario nu mai este căpitanul echipei. M-am informat foarte bine.

ADVERTISEMENT

Când iau decizii pe care nu aș dori să le iau și jucătorii încalcă regulamentul, atunci trebuie să fiu foarte bine documentat. Nu vreau să pedepsesc un jucător, doar de dragul de a pedepsi”, a declarat Neagoe într-o conferință de presă, conform site-ului oficial al clubului.

Neagoe, avertisment ferm pentru elevii săi

Tehnicianul care a venit la U Cluj în vară a avertizat că nu va permite astfel de ieșiri în decor ale jucătorilor săi și a precizat că informația conform căreia Denis Ispas beat fiind a adormit cu capul pe ruleta dintr-un cazinou: ”Ei au fost penalizați destul de usturător. Îmi pare rău, dar aceasta este situația. Au fost amendați cu 1.000 de euro fiecare. Se vor opri banii din salariu.

ADVERTISEMENT

Universitatea Cluj e un club important, le-am spus și în vestiar, trebuie să respectăm numele pe care îl reprezentăm. E un club cu o istorie foarte mare, avem mulți fani pe care nu trebuie să îi dezamăgim. Datoria lor este să se pregătească foarte bine, să se pună în slujba echipei.

Cui nu îi convine, e liber să meargă în altă parte. Lezăm imaginea clubului, iar Universitatea Cluj e o echipă cu o emblemă foarte grea. Noi trebuie să facem cinste acestui club, nu să lovim în imaginea lui. Ei nu trebuiau să fie în acel moment unde au fost.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îl privește pe Denis Ispas, nu este adevărat. Dacă se confirma, suporta și el consecințele și eram probabil și mai drastic. El s-a prezentat bine la antrenament. Legat de joc, el a făcut două greșeli, a scăpat omul din marcaj la primul gol și a fost acea pasă către adversar la ultima fază. Ca joc, el nu a fost cel mai slab jucător”.

Chipciu îi apără pe petrecăreți

Veteranul Alexandru Chipciu a comentat și el situația celor 4 jucători sancționați de club și a vorbit despre faptul că va fi unul dintre căpitanii echipei: ”Cred că fiecare jucător e lider în felul lui și mie mi-au plăcut căpitanii care sunt buni pe teren. Dacă nu arăți nimic pe teren, banderola în sine mi se pare degeaba.

Avem mai mulți jucători care sunt lideri și dacă i-am luat acum banderola lui Romario nu înseamnă că el nu e lider al acestei echipe. A contribuit la promovare. Așa a fost acum acel eveniment, Mister așa a decis și pentru mine nu se schimbă nimic.

Nu a fost un scandal foarte mare. Sigur, dacă nu câștigi sau echipa nu merge bine, se vede altfel. Nici eu n-am fost ușă de biserică în tinerețe, am comis-o de multe ori. Acum s-a întâmplat să jucăm și foarte slab la Petrolul pe lângă acest eveniment.

Oricum, cred că dacă ieșim noaptea târziu înainte de un meci orice jucător ar suporta consecințe, dar asta nu înseamnă că îi condamnăm pe ei sau e vina lor pentru cum au mers lucrurile și am pierdut la Petrolul”.

ADVERTISEMENT