Fotbal intern

Măsuri ciudate în protocoalele FRF şi LPF pentru desfăşurarea meciurilor din România. Ce suspendări drastice riscă fotbaliştii

27.05.2020 | 12:54
Masuri ciudate in protocoalele FRF si LPF pentru desfasurarea meciurilor din Romania Ce suspendari drastice risca fotbalistii
ADVERTISEMENT

Fotbalul din primele două ligi urmează să se reia în cursul lunii iunie şi pentru ca toate detaliile să fie bine puse la punct FRF şi LPF au realizat două protocoale care să reglementeze modul în care se vor desfăşura de acum înainte partidele. Protocoalele vor fi supuse dezbaterii şi aprobării Comitetului Executiv al FRF.

Protocoalele FRF şi LPF vin cu o serie de măsuri ciudate

Constatăm o serie de măsuri ciudate existente în protocoalele FRF şi LPF. Stadioanele vor fi împărțite în trei zone, numite „incinta stadionului” (Zona 1), „tribuna stadionului” (Zona 2) și „vecinătatea stadionului”.

ADVERTISEMENT
Măsuri ciudate în protocoalele FRF şi LPF pentru desfăşurarea meciurilor din România. Ce suspendări drastice riscă fotbaliştii. Cum e împărţit stadionul

Protocolul FRF prevede ca primii care vor ajunge la stadion să fie arbitrii. Ei trebuie să sosească la stadion cu 100 de minute înainte de startul jocului.

De stabilit cum vor sosi la stadion jucătorii echipei gazdă

Autocarele echipelor sunt programate să vină la ore diferite pentru a evita o eventuală aglomerare pe holurile de acces. Oaspeții vin cu 90 de minute înainte de ora de start, gazdele vin cu 75 de minute. În protocolul LPFapare deosebirea ca jucătorii echipei gazdă să nu mai folosească autocarul pentru a ajunge la stadion, ci maşinile personale.

ADVERTISEMENT

Jucătorilor li se va lua temperatura în cantonamente, arbitrilor la stadion. Arbitrii și jucătorii trebuie să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în corpul de clădire unde sunt vestiarele.

Jucătorii vin cu echipamentul în geantă

De asemenea, în uma lor, dar fără a intra în contact cu arbitrii sau jucătorii, va veni o persoană special desemnată care va curăța cu dezinfectant „spațiile comune atinse cu mâinile”. Acea persoană trebuie să poarte mască.

ADVERTISEMENT

Jucătorii își vor aduce singuri echipamentul și îl vor îmbrăca direct din geantă. La sosirea la stadion, titularii intră direct la vestiare, în timp ce rezervele așteaptă pe gazon. După ce titularii se echipează, rezervele intră și el să se echipeze.

Fără şedinţe tactice în vestiar

Echipele vor ieşi la încălzire pe rând, mingile vor fi dezinfectate, iar jucătorii vor sta pe teren în timpul încălzirii la minimum doi metri distanță unul de altul.

ADVERTISEMENT

Şedinţele tactice din vestiar e bine să nu mai aibă loc decât în situaţii cu totul speciale. “Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare. De preferat ca ședințele tehnico-tactice să se desfașoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri intre participanți”

Cum se va ieşi pe gazon

Protocolul FRF interzice clar ca jucătorii să-și dea mâinile înainte de meci, şi mai impune și o altă restricție: jucătorii celor două echipe nu se vor mai afla în același timp în fața tribunei oficiale pentru salutul tribunelor în care se află doar reprezentanții celor două cluburi, cei ai  mass-media, ai Ligii și ai federației.

Arbitrii vor ieși pe gazon cu 10 minute înainte de start, gazdele cu 8 minute, iar oaspeții cu 6 minute. Conform protocolului FRF, cei desemnați să stea pe bancă, staff și rezerve, trebuie să păstreze un loc liber între ei. Toți trebuie să poarte măști, doar antrenorul e exceptat, pentru a putea striga indicații tactice . Dacă nu sunt locuri suficiente pe bancă, FRF propune aducerea a opt scaune suplimentare.  LPF spune ca doar stafful tehnic să stea pe bancă, rezervele în tribune, deasupra băncilor.

Suspendări record pentru scuipat şi suflat nasul

„Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staffului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de access și a băncii tehnice”.  

Toți cei care scuipă sau își suflă nasul, “vor fi sancționați în conformitate cu prevederile art. 63 alin. 2.3 din Regulamentul Disciplinar la care se va adăuga o penalitate sportivă”. Adică o suspendare între 6-12 etape!

Nu mai există conferinţe de presă

La finalul partidei, jucătorii vor reveni la vestiare, iar LPF are următoarea propunere: „Se recomandă dușurile individuale (pentru a evita ca aburii de apă să acționeze ca și conductori pentru viruși către alte persoane) sau se va lua în considerare opțiunea spălatului acasă sau la hotel”.

Conform protocolul FRF, după ieșirea jucătorilor, magazinerul va coborî din tribună și va intra în vestiar, cu mască de protecție, pentru a aduna echipamentul murdar.  Antrenorii nu vor mai fi prezenți la conferințele de presă. Ei vor vorbi doar pentru reprezentanții televiziunilor deținătoare de drepturi.

ADVERTISEMENT