Fotbal international

Foto. Roma sub asediu! Măsuri extraordinare de securitate pentru derby

În acest weekend are loc derbyul capitalei Italiei: Lazio - AS Roma. Organizatorii au luat măsuri severe de securitate, cunoscută fiind duşmănia dintre fani.
14.04.2018 | 12:45

În acest weekend are loc derbyul capitalei Italiei, Lazio – AS Roma. Este un eveniment care pur şi simplu pune pe jar autorităţile din Cetatea Eternă, dat fiind contextul în care are loc derbyul. Pentru că ambele echipe sunt angrenate în lupta pentru a prinde una dintre poziţiile 3 sau 4, care aduc prezenţa în viitoarea ediţie a Champions League. VEZI GALERIE FOTO CU MĂSURILE LUATE DE POLIŢIE ŞI CU INCIDENTELE DE ACUM 5 ANI

Roma vine după senzaţionala calificare în semifinalele Champions League. Lazio la polul opus, după dezastruoasa eliminare din sferturile Europa League, la Salzburg, unde a primit trei goluri în patru minute. Acum este însă ora derbyului şi oraşul este sub stare de asediu, înţesat de patrulele carabinierilor.

Măsuri de securitate speciale pentru derbyul Lazio – Roma. Vor veni şi fani din străinătate

Sunt filtre numeroase în special în zona stadionului Olimpic şi în centrul oraşului, iar faptul că există informaţii că la meci vor sosi şi grupuri de fani ai celor două echipe din străinătate măresc şi mai mult starea de tensiune pentru autorităţi şi forţele de ordine, pentru a stopa din faşă orice ciocnire.

Mai există un mare motiv de îngrijorare. Acum cinci ani au avut loc grave incidente la derby şi de atunci meciurile nu s-au mai disputat de la ora 21:45, pentru că la adăpostul întunericului este mult mai greu şi pentru poliţie să poată interveni la timp. Pe stadion vor fi circa 800 de stewarzi, iar numărul poliţiştilor disponibilizaţi să asigure securitatea în oraş este de 5000, o cifră impresionantă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri