ADVERTISEMENT
News

Măsuri disperate în țară. Au unit paturile de la ATI ca să fie mai multe locuri: ”Nu avem ce face”

Autor: Robert Cristea | 11.11.2020 | 20:35
Măsuri disperate în țară. Au unit paturile de la ATI ca să fie mai multe locuri: ”Nu avem ce face”
Zeci de copii au contactat sindromul inflamator multisistemic de la începutul anului Sursa foto: hepta.ro

Lupta cu virusul nemilos este tot mai dificilă, iar secțiile de ATI sunt umplute până la refuz. S-au luat măsuri disperate într-un spital din țară.

ADVERTISEMENT

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Galaţi, dedicată bolnavilor de Covid-19, nu mai poate primi niciun pacient.

Astfel, cadrele medicale au luat decizia radicală de a uni paturile ca să poată să încapă mai multe persoane infectate. 

ADVERTISEMENT

Imagini disperate la Galați. Au unit paturile de la ATI pentru că nu mai erau locuri

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi avea inițial nouă paturi.

Ulterior, au mai fost aduse trei. În prezent în secție sunt 14 pacienți infectați cu noul coronavirus. Medicii au unit paturile într-un gest disperat.

ADVERTISEMENT

„Vedem cum facem cu pacienţii, sunt 14 acum la secţia Covid, mai vine un pacient care a fost operat, vor fi 15. Nu avem ce face, unim paturile, bine că nu sunt toţi intubaţi. Doar opt sunt intubaţi. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar fizic nu putem să avem mai mult de 18 pacienţi. Mai mulţi, înseamnă că o să intrăm peste secţia non-Covid, dar nu-i bine. Acum în spital sunt 520 de pacienţi, iar la secţia ATI sunt 36 de pacienţi. Acolo avem 45 de locuri”, a declarat Alina Valentina Dobrea, managerul spitalului.

Șeful DSU, Raed Arafat, spunea ieri că paturile de la ATI sunt ocupate doar în anumite zone, dar nu ”pe plan național”.

ADVERTISEMENT

”Deci, dacă pacientul are nevoie numai de oxigen, numai de monitorizare, sau de soluții care nu necesită ventilație, acești pacienți nu trebuie să fie în ATI, trebuie să fie lângă ATI, pe paturi cu oxigen. Și atunci, paturile de ATI să fie păstrate numai pentru pacienți care au nevoie de îngrijiri critice și care, bineînțeles, necesită ventilație.

Toate paturile sunt ocupate la acest moment, poate că la un anumit moment în unele zone, da, dar nu aș zice că pe plan național. Poate în București, la un moment dat ajungem la paturi complet ocupate, poate chiar în momentul ăsta. Asta nu înseamnă că în altă zonă a țării nu găsesc locuri de terapie intensivă. Depinde de distanță și depinde de dinamică. Sunt județe care anunță că au ajuns la ocuparea tuturor paturilor, și atunci căutăm în alte zone în care mai avem paturi libere”, spunea Raed Arafat, marți, 10 noiembrie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!