News

Măsuri drastice în Beijing după descoperirea unui singur caz de infectare cu Omicron. Ce au decis autorităţile

Autoritățile chineze au decis să izoleze o clădire de birouri din Beijing după identificarea unui caz de Omicron. Astfel de măsuri dure sunt impuse pentru a limita creșterea numărului de infectări înaintea Olimpiadei.
17.01.2022 | 11:42
Masuri drastice in Beijing dupa descoperirea unui singur caz de infectare cu Omicron Ce au decis autoritatile
ADVERTISEMENT

Autoritățile sanitare de la Beijing iau măsuri dure pentru a limita apariția oricărui focar de infecție Covid-19 înainte de începerea Jocurilor Olimpice de Iarnă. Astfel, după identificarea unui singur caz de Omicron a fost decisă izolarea tuturor persoanelor dintr-o clădire de birouri.

Clădirea de birouri care a intrat în izolare se află în partea vestică a Beijingului, iar autoritățile au adoptat o serie de măsuri pentru a monitoriza situația îndeaproape. Astfel, a fost decisă delimitarea unui perimetru și aducerea unor paturi pentru cei din interior, notează CNN.

ADVERTISEMENT

Aceste măsuri drastice au fost luate după ce o femeie care lucrează în clădirea respectivă a fost diagnosticată cu tulpina Omicron a noului coronavirus duminică. Trebuie subliniat faptul că  este primul caz de infectare cu această variantă identificat în Beijing.

Măsuri drastice înainte de Jocurile Olimpice

Dat fiind faptul că Beijingul urmează să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă, autoritățile aplică o politică de zero cazuri Covid. O astfel de politică diferențiază China de restul țărilor din lume care aleg metode moderate pentru a limita efectele pandemiei.

ADVERTISEMENT

În acest sens, în ultimele luni au fost decise campanii extinse de testare, izolarea zonelor în care au fost identificate persoane bolnave și extinderea perioadei de carantină pentru persoanele care au călătorit în afara Chinei.

În ultima săptămână, autoritățile din capitală au fost în alertă și asta deoarece a fost identificat un focar de Omicron în Tianjin. Distanța dintre cele două orașe poate fi parcursă în doar 30 de minute cu ajutorul trenurilor de mare viteză și deja au fost identificate câteva focare care ar avea legătură cu acest port în alte zone din China.

ADVERTISEMENT

În acest moment, autoritățile sanitare din China trebuie să facă față unei duble presiuni a pandemiei. Astfel, ele trebuie să țină sub control focare interne de Covid, dar și infectările care urmează să aibă loc ca urmare a afluxului de sportivi și turiști veniți din țări în care se observă o creștere constantă a transmiterii tulpinii Omicron.

Mobilizare de proporții după identificarea primului caz de Omicron din Beijing

După ce în cazul femeii a fost confirmată infecția cu tulpina Omicron, autoritățile au decis izolarea grădinii și impunerea unor restricții severe în complexul în care aceasta locuiește, aflat la 15 minute după satul olimpic.

ADVERTISEMENT

Clădirea de birouri în care lucrează femeia se află în izolare, iar în exteriorul acesteia au fost instalate corturi unde are loc testarea persoanelor din interior. Procesul de testare Covid va avea loc până când toate persoanele din interior nu se vor mai afla în pericol.

Pentru a determina dacă și cum s-a extins tulpina Omicron, au fost efectuate testări în masă în cazul persoanelor din clădirea în care femeia lucrează, dar și din complexul rezidențial în care locuiește.

În plus, autoritățile au ridicat o serie de bariere în zona care se află în carantină. Celor izolați li se permite să iasă în aer liber, spre deosebire de situații în care persoanele carantinate au fost blocate în propriile locuințe.

ADVERTISEMENT
Tags: