News

Măsuri drastice în Spania împotriva coronavirusului: Madridul cere ajutorul Armatei în lupta cu pandemia

23.09.2020 | 20:44
Măsuri drastice în Spania împotriva coronavirusului: Madridul cere ajutorul Armatei în lupta cu pandemia
Vâlcea ar putea fi primul județ care intră în stare de urgență. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Administrația regiunii Madrid a anunțat miercuri că dorește de urgență ajutorul Armatei.

Adjunctul liderului regional, Ignacio Aguado, a spus joi că se vor face solicitări oficiale pentru intervenția logistică a militarilor și pentru mobilizarea mai multor polițiști, scrie știripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Situația Spaniei se agravează în principal din cauza sezonului turistic.

Madridul cere ajutor din partea Armatei

„Cerem guvernului, în primul rând, sprijin logistic militar pentru instalarea corturilor, testarea cetăţenilor şi dezinfectarea tuturor zonelor sanitare, afectate de restricţiile de circulaţie. Cerem şi mobilizarea a 222 de agenţi de Poliţie Naţională şi Gardă Civilă, în cele 37 de zone sanitare, ca să facă inspecţii pentru respectarea carantinei şi să aplice amenzi dacă este cazul. Avem nevoie şi să deblocheze birocraţia care ne împiedică să angajăm 300 de cadre sanitare, medici extracomunitari, care au făcut o treabă bună în primul val de COVID-19 şi care acum nu pot fi luaţi din cauza restricţiilor impuse de stat”, a spus Ignacio Aguado, vicepreşedintele guvernului regional Madrid.

ADVERTISEMENT

Amintim faptul că Spania a restricționat deja începând cu ziua de luni, 20 septembrie, circulația în zona capitalei Madrid.

855.193 de persoane care locuiesc în aceste zone vor putea să-și părăsească domiciliul numai pentru a merge la serviciu, pentru asistență medicală sau pentru îndeplinirea obligațiilor legale sau educative.

Spaţiile comerciale şi sectorul HoReCa vor trebui să lucreze la cel mult 50% din capacitate. Barurile şi restaurantele se vor închide la ora 22:00, după această oră fiind permise doar livrările la domiciliu.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să evităm starea de alertă şi mai ales izolarea, pentru că izolarea este un dezastru economic şi trebuie să-l evităm cu toate mijloacele”, a declarat preşedinta guvernului regional, Isabel Díaz Ayuso, la conferinţa de presă la care a anunţat noile măsuri.

Potrivit responsabilului regional pentru sectorul sanitar, Enrique Ruiz Escudero, criteriile după care s-au decis aceste restricţii în zonele respective au avut în vedere existenţa unei incidenţe cumulate de 1.000 de infectări la 100.000 de locuitori şi tendinţa „stabilă sau crescătoare” a transmiterii virusului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri