Evenimentul zilei

Măsuri drastice în fața războiului din Ucraina. Bebeluși prematuri mutați în adăposturi anti-bombă

Imaginile trimise de un medic ucrainean presei internaționale arată  mulți bebeluși născuți prematur dintr-un spital din regiunea Dnipropetrovsk care au fost transferați într-un adăpost anti-bombă.
25.02.2022 | 16:24
Masuri drastice in fata razboiului din Ucraina Bebelusi prematuri mutati in adaposturi antibomba
ADVERTISEMENT

Continuarea invaziei rusești din Ucraina îi face pe locuitorii din această țară să ia măsuri disperate pentru a se apăra pe ei și pe cei dragi. Într-o situația asemănătoare și află și medicii din spitale care fac tot ce le este în putină pentru a-și proteja pacienții.

O serie imagini pe care ziarul New York  Times le-a primit de la un medic care lucrează în spitalul din regiunea Dnipropetrovsk, aflată la nord de peninsula Crimeea, arată cum personalul medical a transportat mai mulți bebeluși născuți prematur într-un adăpost împotriva bombardamentelor, notează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Din imaginile trimise de medic se poate vedea cum micuții sunt puși pe mai multe rânduri și sunt îngrijiți de personalul medical.

Informațiile de la fața locului indică faptul că bebelușii și personalul medical care are grijă de ei se află într-un adăpost care se află chiar în spital, la unul dintre etajele inferioare.

ADVERTISEMENT

Aceste imagini au fost trimise de medicul Denis Surkov, șeful secției care se ocupă de nou-născuți, către presa internațională. Ulterior acestea au fost publicate pe contul de Twitter al New York Times.

“Aceasta este realitatea noastră”, spune dr. Surkov în clipul postat pe Twitter.

În doar câteva ore de la publicare, clipul a strâns peste 1,5 milioane de vizualizări și peste 5.000 de redistribuiri. Mulți dintre cei care au comentat la această postare au atras atenția asupra tragediilor care au loc în timpul luptelor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei care au văzut aceste imagini au ținut să-și arate recunoștința și respectul față de cadrele medicale care fac tot posibilul pentru a-i ține pe micuți în afara pericolului.

Spitalele, implicate și ele în luptele dintre Rusia și Ucraina

În cazul acestui război dintre Rusia și Ucraina, spitalele joacă un rol esențial, acestea asigurând asistența medicală necesară pentru combatanții și civilii răniți în timpul luptelor.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, luptele au ajuns să afecteze și unele unități medicale, printre acestea se numără și spitalul din Vuhledar din regiunea Donețk. După cum notează NBCNews, patru persoane și-au pierdut viața acolo în urma unui atac al forțelor rusești.

Ministrul de interne al Ucrainei a transmis pe contul său de Telegram că acest a dus la rănirea a zece persoane. Acesta susține că șase dintre cei răniți sunt medici.

ADVERTISEMENT