News

Măsuri dure după ședința CEx a PSD: Robert Negoiță, suspendat. Șerban Nicolae nu mai e liderul senatorilor din partid

Autor: Bogdan Solomon | 03.07.2019 | 21:56
Măsuri dure după ședința CEx a PSD: Robert Negoiță, suspendat. Șerban Nicolae nu mai e liderul senatorilor din partid
Viorica Dăncilă taie în carne vie în PSD. Sursa foto: Digi24

Primul Comitet Executiv al Partidului Social Democrat de după Congresul Național desfășurat sâmbătă, 29 iunie 2019, la Sala Palatului aduce schimbări majore în sânul formațiunii politice aflate la guvernare. Printre cele mai importante nume care vor avea de suferit se numără Robert Negoiță, primarul sectorului trei al Capitalei, dar și liderul senatorilor, Șerban Nicolae.

Dăncilă taie în carne vie. Robert Negoiță și Șerban Nicolae, printre cei sacrificați

În cursul zilei de miercuri, 3 iulie, membrii PSD s-au reunit la sediul din Vila Lac 1, pentru primul CeX de după Congresul Național, iar măsurile celor care, în frunte cu președintele Viorica Dăncilă, au preluat frâiele puterii în interiorul partidului, se anunță unele cât se poate de radicale.

Mai concret, conform informațiilor prezentate de Digi 24, Robert Negoiță a fost suspendat timp de 6 luni, edilului sectorului trei al Capitalei fiindu-i reproșate declarațiile din ultima perioadă, în care a lansat o serie de atacuri la adresa liderilor formațiunii politice de guvernământ. Cel mai mult a avut, însă, de suferit Șerban Nicolae, demis din funcția de lider al grupului din Senat, pe motiv că sabotează interesele partidului.

Șerban Nicolae, primul lider sacrificat, după Congresul PSD. Sursa foto: adevarul
Șerban Nicolae, primul lider sacrificat, după Congresul PSD. Sursa foto: adevarul

Membrii PSD au adus în discuție și numele candidatului la prezidențiale

Totodată, în cadrul Comitetului Executiv de miercuri, 3  iulie, membrii Partidului Social Democrat au abordat și tema alegerilor prezidențiale din toamna acestui an. În cel mai scurt timp, formațiunea politică aflată la guvernare va trebui să ia o decizie fermă în privința celui pe care îl va propune în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Rămâne de văzut, însă, dacă PSD-ALDE, coaliția care deține în momentul de față Executivul țării noastre va propune un candidat comun pentru viitorul scrutin. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu afirmă că soluția potrivită ar fi desemnarea unui prezidențiabil susținut atât de PSD-ALDE, cât și de Pro România, partidul condus de fostul premier Victor Ponta.

Cu domnul Ponta am evaluat variantele pe care le avem la dispoziţie pentru alegerile prezidenţiale. Confirm ceea ce a spus domnia sa în această privinţă. Da, cred că cea mai bună soluţie într-adevăr este de a avea un candidat unic” , a declarat liderul ALDE.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!