Măsuri extreme după puciul eşuat din Turcia. Ankara suspendă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
21/07/2016, 19:32
Măsuri extreme după puciul eşuat din Turcia. Ankara suspendă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului

Măsuri extreme în Turcia, după ce o facţiune a armatei a încercat să răstoarne guvernul de la Ankara în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un oficial turc a anunţat suspendarea temporară a Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), o măsură luată după ce Erdogan a instaurat starea de urgenţă în ţară. Oficialul a afirmat însă că drepturile fundamentale ale omului nu vor fi afectate în această perioadă.

„Şi Franţa a declarat o stare de urgenţă şi a suspendat Convenţia Europenă pentru Drepturile Omului în baza articolului 15”, a declarat vicepremierul şi purtătorul de cuvânt al Guvernului turc, Numan Kurtulmus, transmite hurriyetdailynews.com

„Declararea stării de urgenţă nu este împotriva CEDO”, a adăugat acesta, spunând că Turcia urmează să anunţe, printr-o declaraţie, decizia sa de a suspenda Convenţia Europeană pentru Drepturile Omului.

Citeşte mai mult pe www.libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×