News

Măsuri extreme în China din cauza coronavirusului. Armata, trimisă pentru testarea a 26 de milioane de locuitori, în Shanghai

Orașul Shanghai rămâne în lockdown total, cel puțin până la actualizarea rezultatelor testării tutoror celor 26 de milioane de rezidenți. Autoritățile locale au trecut la măsuri extreme.
04.04.2022 | 18:48
Masuri extreme in China din cauza coronavirusului Armata trimisa pentru testarea a 26 de milioane de locuitori in Shanghai
ADVERTISEMENT

Shanghai rămâne în lockdown total, în așteptarea rezultatelor celor 26 de milioane de testări pe care autoritățile locale vor să le realizeze în perioada următoare tuturor locuitorilor din localitate.

Shanghai este în lockdown total din 28 martie

Orașul a intrat în izolare din data de 28 martie. Inițial, măsurile au fost aplicate în cartierele situate în estul districtului, după care aceasta s-au extins asupra întregii localități, scrie agenția Reuters.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale anunțaseră finalul perioadei de lockdown pentru dimineața zilei de marți, 5 aprilie, însă cu doar câteva ore înainte, acestea au anunțat că cel mai important centru de business din China va rămâne în continuare închis.

”Vom continua să implementăm măsurile de carantinare asupra populației. În acest moment, nu este permisă părăsirea casei, cu excepția cazurilor urgente care necesită tratament medical”, a anunțat un oficial al orașului Shanghai pe contul oficial de WeChat.

ADVERTISEMENT

China a trimis armata pentru a testa toți locuitorii orașului

China a trimis armata, alături de câteva zeci de mii de angajați în domeniul sănătății pentru efectuarea unor teste COVID-19 pentru întreaga populație a orașului, respectiv aproximativ 26 de milioane de rezidenți. Unii dintre aceștia au fost treziți încă din zori de echipajele formate de autorități, pentru a efectua testele COVID-19.

Este cea mai mare acțiune de sănătate publică din China, de la începerea pandemiei de coronavirus. În decembrie 2019, la Wuhan au fost aduse 4.000 de cadre medicale pentru a acorda ajutor populației afectate. Luni dimineața, la Shaghai erau prezente 38.000 de angajați în domeniul sănătății.

ADVERTISEMENT

Incidente între angajații din sănătate și rezindenți

Pe 3 aprilie, Shaghai raportase 425 de cazuri simptomatice și 8.581 asimptomatice. China deține în acest moment circa 12.400 de instituții care pot procesa teste COVID-19 de la aproximativ 900 de milioane de persoane pe zi.

Mai multe postări de pe platformele sociale chineze indică presiunea din ce în ce mai mare asupra lucrătorilor din domeniul sănătății care trebuie să facă față frustrărilor rezidenților.

ADVERTISEMENT

Fotografii și videoclipuri devenite virale arată lucrători și voluntari epuizați care dorm pe scaune din plastic sau pe iarbă în zone rezidențiale. De asemenea, au existat incidente între locuitorii orașului și cei care au venit să-i testeze.

ADVERTISEMENT