News

Măsuri extreme în Germania din cauza crizei energetice. Ce se întâmplă cu spitalele provizorii Covid

O serie de orașe germane pregătesc măsuri pentru o eventuală penurie de energie în timpul iernii, inclusiv crearea de adăposturi publice încălzite pentru cei care nu își permit încălzirea acasă.
10.07.2022 | 17:31
Masuri extreme in Germania din cauza crizei energetice Ce se intampla cu spitalele provizorii Covid
Friedrich Ebert Halle din Ludwigshafen urmează să devină o sală de încălzire Foto: picture alliance/dpa/Stadt Ludwi
ADVERTISEMENT

Un astfel de centru va fi creat, printre altele, în orașul Ludwigshafen din Renania-Palatinat, potrivit relatărilor din ăresa germană.

Mai multe orașe din Germania pregătesc adăposturi publice încălzite

„Cu gândul la toamnă și iarnă, ne pregătim pentru toate scenariile de urgență”, a declarat primarul orașului Jutta Steinruk, citată de publicația germană Bild.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Neustadt, Frankenthal și Landau intenționează, de asemenea, să pregătească astfel de centre.

În acest scop, orașele ar putea folosi facilitățile temporare Covid-19 deschise în 2020 în arene sportive, săli de expoziții și săli de concerte, a mai menționat publicația.

ADVERTISEMENT

În plus, se preconizează oprirea iluminatului de fațadă a clădirilor și a semafoarelor pe timp de noapte.

În Rendsburg, Schleswig-Holstein, autoritățile au decis să nu instaleze un patinoar la piața de Crăciun din oraș, deoarece echipamentele de răcire consumă prea multă energie.

ADVERTISEMENT

Declanșarea invaziei ruse în Ucraina în februarie nu a făcut decât să exacerbeze criza energetică care a avut loc în Europa în ultimul an.

Perturbarile operațiunilor logistice și financiare din cauza sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei au subminat lanțurile de aprovizionare și au condus la o creștere a prețurilor la energie la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare proprietar de locuințe din Germania anunță economii la încălzire

Cel mai mare proprietar de locuințe din Germania va reduce căldura pentru sute de mii de chiriași în următoarele luni, scrie CNN.

Vonovia, care se prezintă ca fiind cel mai mare furnizor de locuințe din Germania, cu 1 milion de chiriași, a anunțat că încearcă “să economisească cât mai mult gaz posibil” pentru a se pregăti pentru o criză energetică tot mai gravă.

Restricțiile se vor aplica la 55% din apartamentele sale și vor continua până la noi ordine, a declarat un purtător de cuvânt.

“Susținem apelul guvernului german de a economisi energie și implementăm o reducere a temperaturii de încălzire pe timp de noapte în unele dintre exploatațiile noastre”, anunță Vonovia, într-un mesaj pe pagina de Facebook a companiei.

În urmă cu două săptămâni, Germania a făcut apel la consumatori să economisească energie, în condițiile în care Rusia a redus și mai mult aprovizionarea cu gaze a celei mai mari economii europene, precum și Italiei și altor membri ai Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT
Tags: