Sport

Măsuri fără precedent luate de Comisia de Disciplină după incidentele de la Dinamo – CSA Steaua. Amenzi record și 6 etape de suspendare

Comisia de Disciplină a LPF a dat verdictul după incidentele de la derby-ul de pe Arena Națională dintre Dinamo și Steaua.
16.09.2022 | 17:39
Masuri fara precedent luate de Comisia de Disciplina dupa incidentele de la Dinamo  CSA Steaua Amenzi record si 6 etape de suspendare
6 etape de suspendare și peste 1 milion de lei au primit Dinamo și Steaua după incidentele de pe Național Arena. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Galeriile celor două mari rivale au creat haos pe Arena Națională, iar ultrașii „militarilor” s-au luat la bătaie cu forțele de ordine.

Amenzi record și 6 etape de suspendare pentru Dinamo și Steaua după incidentele de la derby

Dinamo a fost echipa organizatoare pe Arena Națională, iar clubul care se confruntă cu probleme grave financiare a mai primit o amendă de 15.000 de lei, aproximativ 3.000 de euro. „Câinii” sperau că vor reuși să aducă niște bani în club din bilete, însă trebuie să plătească 75.000 de lei după amenzile de la LPF și Jandarmeria Română.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, clubul „alb-roșu” a primit și o interzicere de organizare a jocurilor pe propriul stadion pentru două etape în urma incidentelor.

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a declarat oricum că nu își dorește ca echipa să mai evolueze la Clinceni, așa că suspendarea nu este o mare lovitură.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua, amendă uriașă și patru etape de suspendare

CSA Steaua a primit o amendă enormă după incidentele de la meciul cu Dinamo. „Militarii” sunt nevoiți să plătească 83.750 lei.

Echipa va fi nevoită să plece din Ghencea pentru următoarele patru meciuri considerate pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Jandarmeria Română a dat de asemenea amenzi în valoare de 25.000 de euro după meciul Dinamo – Steaua, iar pagubele produse pe Arena Națională sunt evaluate la 10.000 de euro.

Ultrașii de la Peluza Sud Steaua, incidente cu Jandarmeria la derby-ul cu Dinamo

Galeria echipei lui Daniel Oprița a aruncat zeci de materiale pirotehnice pe suprafața de joc și au fost la un pas de un conflict cu ultrașii de la Peluza Sud Dinamo, plasați strategic la tribuna a doua. Ba mai mult, peste 100 de torțe au fost confiscate la control.

ADVERTISEMENT

La pauza meciului a izbucnit un conflict cu jandarmii, care au utilizat din plin gazele lacrimogene și bastoanele din dotare.

Ultrașii au aruncat în forțele de ordine cu tot ce le-a căzut în mână, de la torțe, tomberoane de gunoi, extinctoare și chiar garduri de fier.

ADVERTISEMENT