Sport

Propunere împotriva fotbaliştilor nevaccinaţi: “Nu văd de ce aceeaşi regulă nu poate fi aplicată jucătorilor”

Fabio Capello militează pentru reducerea salariilor tuturor fotbaliștilor care refuză să se vaccineze anti-Covid-19: „Dăunează societăţii”, susține reputatul tehnician italian.
04.01.2022 | 18:10
Propunere impotriva fotbalistilor nevaccinati Nu vad de ce aceeasi regula nu poate fi aplicata jucatorilor
ADVERTISEMENT

Lumea fotbalului propune sancțiuni din ce în ce mai dure pentru jucătorii nevaccinați anti-Covid-19. Pe fondul noilor măsuri din Italia, unde imunizarea este obligatorie, Fabio Capello susține că absolut toți cei care se opun trebuie să aibă salariile reduse.

Tăierile salariale, noua propunere împotriva fotbaliștilor care nu se vaccinează

Să refuzi vaccinul este un act de egoism. Dacă poliţia este obligată să se vaccineze, nu văd de ce aceeaşi regulă nu poate fi aplicată jucătorilor. Oricine nu vrea să se vaccineze dăunează societăţii şi, în consecinţă, ar trebui să aibă salariul micşorat”, a declarat tehnicianul de 75 de ani.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, acesta a pregătit echipe precum Real Madrid, AC Milan, Juventus Torino, AS Roma dar și naționalele Angliei, respectiv Rusiei. În vitrina sa cu trofee se află o Cupă a Campionilor și o Supercupă a Europei, ambele cucerite cu Milan (în perioada 1993-1994) și nu mai puțin de cinci titluri ale Italiei (patru cu „diavolii” și unul cu Roma).

Fotbaliștii nevaccinați nu mai pot juca în Serie A

Din cauza răspândirii variantei Omicron, guvernul italian a introdus noi restricții privind activitățile sportive: accesul pe stadioane este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, în limita a 50% din capacitatea maximă, iar măștile de protecție nu trebuie să lipsească.

ADVERTISEMENT

De asemenea, începând cu data de 10 ianuarie 2022, în vestiarele echipelor se va putea intra doar în baza așa-numitului „Super Green Pass”, document care certifică vaccinarea sau trecerea prin boală. Cu alte cuvinte, fotbaliștii care refuză vaccinarea nu vor mai putea evolua în acest sezon.

Pandemia este o situaţie foarte dinamică şi nu ne permitem să irosim toate sacrificiile făcute în ultimii doi ani. Am făcut o delimitare clară în decret între cei care sunt vaccinaţi şi cei care decid să nu se vaccineze. 

ADVERTISEMENT

Să nu uităm că opt din zece paturi de la terapie intensivă sunt ocupate de nevaccinaţi. Sper că pe stadioane va creşte simţul responsabilităţii, pentru că am văzut recent prea mulţi suporteri fără măşti. Avem nevoie să facem sacrificii împreună. 

Alte ţări au luat măsuri mai dure, şi-au închis stadioanele, însă noi credem că reducerea gradului de ocupare la 50% va fi o măsură suficientă, atât timp cât regulile sunt respectate”, a anunțat Andrea Costa, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Un star din NBA a fost exclus din lot pentru că nu s-a vaccinat

Nici baschetbaliștii nu scapă nepedepsiți dacă refuză vaccinarea cu unul dintre serurile anti-Covid. În toamna anului trecut, Kyrie Irving a rămas, tocmai din acest motiv, în afara lotului celor de la Brooklyn Nets.

Nu va juca și nu se va antrena cu echipa până când nu poate fi un participat cu normă întreagă. Kyrie a luat o decizie personală și îi respectăm dreptul de a alege. În acest moment, decizia restricționează capacitatea lui de a fi un membru full-time al echipei.

Nu putem permite ca cineva din echipă să fie disponibil part-time. Este obligatoriu să rămânem consecvenți valorilor noastre”, a declarat, la acea vreme, managerul general al echipei, Sean Marks.

Ulterior, australianul a fost reprimit, dar numai pentru meciurile din deplasare, întrucât la competițiile sportive din New York – statul în care evoluează Brooklyn Nets – pot participa doar persoanele vaccinate.

ADVERTISEMENT