News

Măsuri în şcoli după încheierea stării de urgenţă. Ce elevi nu vor avea voie să participe la cursuri. Anunţul premierului

24.04.2020 | 12:49
Masuri in scoli dupa incheierea starii de urgenta Ce elevi nu vor avea voie sa participe la cursuri Anuntul premierului
ADVERTISEMENT

Premierul României, Ludovic Orban a anunțat mai multe măsuri în şcoli după încheierea stării de urgenţă. Șeful Executivului spune că deocamdată se lucrează la un set de reguli care se vor aplica la revenirea elevilor în bănci.

Măsuri în şcoli după încheierea stării de urgenţă

„Pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză  serioasă și care va cuprinde un set de măsuri de relaxare.

ADVERTISEMENT

S-a discutat posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală prin intermediul termometrelor electronice.

Ce elevi nu vor avea voie să participe la cursuri

E nevoie de o dotare. Să se poată lua temperatura și persoanele cu temperatura peste 37 de grade să nu fie lăsate la muncă. 

ADVERTISEMENT

Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire, o generalizare a situației. Trebuie făcută o relaxare în etape. Urmărim cu mare atenție evoluțiile în diferite țări europene care deja aplică aceste măsuri. 

Președintele României a anunțat obligativitatea purtării de măști în spații închise.

Școala este un spațiu închis, în cazul în care se va relua activitatea cu participarea elevilor sau studenților la școală, cu siguranță va fi asigurată masca.

ADVERTISEMENT

Când o să avem o decizie legată de cine o să le asigure, o să anunțăm public”, a declarat Ludovic Orban care s-a referit și la persoanele peste 65 de ani.

“Odată cu încălzirea vremii, ar trebui un interval dimineața sau seara care să permită bunicilor și părinților noștri să facă mișcare, să iasă din domiciliu”, a declarat Orban.

ADVERTISEMENT