News

Noile măsuri luate de guvernul Dăncilă: Legea ridesharing, adoptată. Premierul României: „Nu vom da OUG pe justiție”

25.06.2019 | 15:58
Noile masuri luate de guvernul Dancila Legea ridesharing adoptata Premierul Romaniei Nu vom da OUG pe justitie

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat măsurile luate astăzi de guvernul pe care îl conduce. Executivul a adoptat legea ridesharing, iar companii precum Uber vor intra în legalitate. Totodată, s-a adoptat și Noul Cod Administrativ, printr-o ordonanță de urgență. Dăncilă a făcut o serie de anunțuri și a pomenit, printre altele, din nou de cazul Sorina.

Viorica Dăncilă, OUG pe noul cod administrativ, promite că nu va emite ordonanțe pe justiție

La începutul ședinței, liderul interimar al partidului de la putere a spus că va respecta decizia românilor în urma referendumului pe justiție din 26 mai și a promis că guvernul nu va emite OUG pe justiție. Viorica Dăncilă i-a asigurat pe cetățeni că executivul condus de ea va respecta răspunsurile oferite la întrebările de la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Premierul a vorbit din nou despre cazul Sorina și a asigurat-o pe fetiță că nu este singură și că guvernul va face tot posibilul pentru a rezolva această problemă, în limita legii. Fiind o speță juridică, Executivul nu poate interveni direct, dar ministerul de resort, al Justiției, ar putea face demersuri pentru a clarifica problema adopției fetei din Baia de Aramă.

Dăncilă a anunțat măsuri și pentru copiii care au autism. Sursa foto: Mediafax

Legea ridesharing, adoptată de Guvern după conflictul dintre taximetriști și șoferii de la Uber

„Adoptăm proiectul privind reglementarea transportului alternativ de persoane. Vom stabili o formulă care să asigure transportul pasagerilor care să încurajeze concurența. Vom lua câteva măsuri în domeniul Sănătății. Vom deține și vom dezvolta programele naționale de sănătate așa cum am semnat protocoalele cu organizațiile din diferite domenii.

Asigurăm fiecărei persoane cu tulburare de spectru autist facilități. Oferim specialiști în psihoterapie și psihopedagogie”, a mai spus Viorica Dăncilă după ședința de guvern de la Palatul Victoria. Legea ride-sharing adoptată astăzi de Guvern urmează a fi publicată în Monitorul Oficial, moment din care aceasta va fi aplicabilă.