News

Măsuri luate după întâlnirea miniştrilor de externe român şi maghiar. Ludovic Orban anunță decizia luată de Ungaria

29.05.2020 | 14:50
Masuri luate dupa intalnirea ministrilor de externe roman si maghiar Ludovic Orban anunta decizia luata de Ungaria
ADVERTISEMENT

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a avut o întâlnire cu omologul său maghiar Peter Szijjarto în urma cărei s-au luat o serie de măsuri.

Măsuri luate după întâlnirea miniştrilor de externe român şi maghiar

Premierul Ludovic Orban a salutat întâlnirea miniștrilor de externe român și maghiar și a anunțat că una dintre măsurile luate face referire la decizia Ungariei de a permite tranzitarea ţării pentru transportul rutier pe toată perioada unei zile.

ADVERTISEMENT

”Au şi existat consecinţe favorabile, în urma discuţiei Ungaria a luat decizia de a permite tranzitarea Ungariei pe transport rutier pe toată perioada de 24 de ore a unei zile”, a declarat Orban, conform news.ro.

Prim-ministrul a mai afirmat că la întâlnirea celor doi miniştri de externe s-au exprimat puncte de vedere clare şi poziţia exprimată de ministrul Bogdan Aurescu este poziţia Guvernului.

ADVERTISEMENT

Relațiile diplomatice dintre România și Ungaria se află la un punct critic

Ludovic Orban a reamintit că anterior au fost discuţii şi între miniştrii de interne ai celor două ţări, eliminându-se astfel blocajele legate de transportul rutier de persoane care tranzitează Ungaria.

”De asemenea, în orice alte privinţe noi ne exprimăm punctul de vedere constant pe care l-am exprimat de-a lungul timpului”, a explicat premierul României.

ADVERTISEMENT

Pas spre împăcare între România și Ungaria, după o întâlnire bilaterală la cel mai înalt nivel între miniștrii de externe din cele două state vecine, Bogdan Aurescu și Peter Szijjarto.

Relațiile diplomatice dintre România și Ungaria se află la un punct critic, după mai multe scandaluri apărute în ultimele săptămâni. Totul a culminat cu apropierea celebrării Centenarului Tratatului de la Trianon, context în care atacurile dintre cele două state s-au intensificat.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, evoluția relațiilor dintre București și Budapesta a fost marcată de o serie de contacte bilaterale la nivel guvernamental, în contextul pandemiei de COVID-19, dar și de o retorică declarativă privind autonomia Ținutului Secuiesc.

ADVERTISEMENT