News

Măsuri pentru redeschiderea școlilor. Ce planuri are Monica Anisie pentru noul an școlar

02.05.2020 | 17:55
Masuri pentru redeschiderea scolilor Ce planuri are Monica Anisie pentru noul an scolar
Monica Anisie vrea un proiect de lege care să pedepsească ”Fake News-ul”. INQUAM Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Monica Anisie, ia în considerare scenariul în care școala nu va reîncepe în septembrie, așa cum e stabilit.

Planurile Monicăi Anisie pentru redeschiderea școlilor

Între timp, ministerul le cere profesorilor să devină experți în predarea on-line, chiar dacă vor fi gândite mai multe măsuri pentru a proteja elevii și cadrele de învățământ.

ADVERTISEMENT

„Noi trebuie să fim pregătiți pentru această posibilitate, nu spun că e o posibilitate, trebuie să fim pregătiți ca școala să nu se reia în septembrie. Să fim pregătiți dacă vine al doilea val. Vom veni cu un plan de măsuri. Profesorii trebuie să fie pregătiți ca să desfășoare activitatea de învățământ on-line. Sănătatea elevilor e pe primul plan.

Ce s-a făcut până acum, de ce suntem aici? Toată lumea în acest moment critică, dar hai să privim lucrurile în ansamblu. Nu mi-a plăcut să dau vina pe greaua moștenire.

ADVERTISEMENT

Am cerut o centralizare a datelor, să știm unde pornim. Unde ne aflăm, toată lumea vede foarte clar. Ne aflăm într-o situație dificilă, nu ne-am mai confruntat până acum. Trebuie să ne adaptăm din mers. Din toamnă, profesorii să fie pregătiți să predea online. Profesorii vor face cursuri, vor învăța să predea online”, a declarat Anisie la Digi 24.

De asemenea, ministrul a vorbit despre anumite măsuri de protecție care vor fi implementate în școli. Pentru prima dată, sub formă de test, aceste măsuri vor afecta elevii care vor da BAC-ul în 22 iunie 2020.

ADVERTISEMENT

Sunt mai multe variante, le vor prezenta specialiștii atunci când vor fi gata. Vă pot spune că vor fi maximum 10 elevi într-o sală de curs, care va fi în prealabil dezinfectată. Elevii vor parcurge un circuit și vor purta măști”, a dezvăluit Anisie.

Învățământul on-line, idee proastă?

Pandemia de coronavirusa luat prin surprindere societatea românească, astfel că elevii și profesorii s-au trezit închiși în case, fără posibilitatea de a-și continua cursurile. Cu toate acestea, Ministerul Învățământului a inovat și i-a mutat pe toți în on-line, doar că acest sistem s-a dovedit a fi o idee proastă.

ADVERTISEMENT

În primul rând există puțini elevi care au acces la internet și tehnologie, cum ar fi deținerea unui laptop sau computer. În al doilea rând, majoritatea elevilor nu știu să folosească platformele on-line, în condițiile în care nici măcar profesorii nu știu. Anisie va încerca să „instruiască” profesorii pentru septembrie 2020, însă rămâne de văzut în ce măsură acest sistem va da roade.

ADVERTISEMENT