News

Măsuri radicale într-un oraș din România. Mașinile și căruțele care aruncă gunoi pe spațiul public, confiscate

17.02.2021 | 11:05
Masuri radicale intrun oras din Romania Masinile si carutele care arunca gunoi pe spatiul public confiscate
ADVERTISEMENT

Un primar din România anunță război tuturor celor care aruncă gunoi pe domeniul public. Astfel, începând de miercuri, mașinile și căruțele din care se vor arunca deșeuri vor fi confiscate.

Decizia a fost anunțată, pe 17 februarie, de edilul orașului Brăila, Dragomir Viorel Marian, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Responsabilul pentru buna gospodărire a treburilor din orașul de pe malul stâng a Dunării anunță că acțiunea se va desfășura cu ajutorul polițiștilor locali și al camerelor de supraveghere.

Mașinile și căruțele care aruncă gunoi pe spațiul public, confiscate într-un oraș din România

În urmă cu câteva zile, Garda de Mediu București a confiscat un camion folosit la transportarea și depozitarea ilegală a unor deșeuri. Acțiunea din Sectorul 6 pare a se propaga și la nivel național.

ADVERTISEMENT

Edilul din Brăila, Marian Dragomir a anunțat că Primăria, Garda de Mediu și Poliția Locală au încheiat deja un parteneriat pentru depistarea în flagrant a celor care aruncă gunoaie pe domeniul public și confiscarea mijloacelor de transport utilizate pentru astfel de fapte ilegale.

”Se vor aplica amenzi și vor fi confiscate autovehiculele și căruțele folosite la aceste acțiuni ilegale. Ne-am săturat să strângem după ei de 30 de ani! S-a demonstrat că nicio altă metodă de civilizare nu a funcționat!”, a declarat edilul, cel care a spus că acțiunile urmează să înceapă cât mai curând.

ADVERTISEMENT
Mașinile căruțele gunoi spațiul public, confiscate Brăila. Sursa foto: Facebook

Ce se va întâmpla cu utilajele de transport confiscate

În postarea sa de pe Facebook, primarul din Brăila anunță că toate mașinile confiscate vor fi vândute, iar sumele vor fi livrate către bugetul național. În ceea ce privește căruțele ajunse în posesia autorităților, acestea urmează să fie distruse.

În ajutorul depistării celor care încalcă legea, instituția primăriei din Brăila anunță o investiție în alte 200 de noi camere de supraveghere.

ADVERTISEMENT

”Mijloacele de transport auto confiscate vor fi vândute și veniturile vor intra la bugetul național (nu local, dar nu acest lucru contează) iar căruțele vor fi distruse.

Ca și în alte situații delicate, avem puterea de a lua cele mai dure măsuri. Ne asumăm și aceste lucruri !!! NOTĂ: Anul acesta mai montam încă 200 de noi camere de supraveghere!!!

Primăria Municipiului Brăila, Garda de Mediu Brăila, Poliția Locală Brăila”, scrie edilul pe Facebook.

ADVERTISEMENT