News

Măsuri restrictive impuse de Austria la intrarea în țară. Ce trebuie să știe românii

05.02.2021 | 17:50
Masuri restrictive impuse de Austria la intrarea in tara Ce trebuie sa stie romanii
ADVERTISEMENT

Toate persoanele care călătoresc în Austria începând cu 10 februarie trebuie să prezinte un test PCR negativ la Covid, făcut cu 72 de ore înainte de sosire.

Ministerul Afacerilor Externe a informat că toate persoanele care călătoresc în Austria trebuie să prezinte acest test negativ.

ADVERTISEMENT

Conform News.ro, măsurile impuse de autoritățile austriece vor fi valabile din 10 februarie de la ora 00:00.

Austriecii vor cere test PCR făcut cu 72 de ore înainte de intrarea în țară

Măsurile adoptate anterior rămân în vigoare, respectiv obligativitatea înregistrării online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” şi efectuarea unei perioade de carantină de 10 zile. Perioada de carantină poate fi suspendată după prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea în Republica Austria”, a precizat MAE.

ADVERTISEMENT

Măsurile vor intra în vigoare din 10 februarie 2021, ora 00:00 și vor fi valabile până pe 28 februarie.

În continuarea informaţiilor privind condiţiile de călătorie în Republica Austria, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile austriece au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii Austria, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 10 februarie 2021, ora 00:00 şi se vor aplica până la data de 28 februarie 2021.

ADVERTISEMENT

Astfel, începând cu data de 10 februarie 2021, toate persoanele care călătoresc în Republica Austria trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul austriac, rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. În situaţia în care testul pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (PCR sau antigen) nu poate fi prezentat la intrare, acesta trebuie efectuat în cel mult 24 de ore de la data intrării pe teritoriul Republicii Austria. Documentul care atestă efectuarea testului trebuie să conţină: numele şi prenumele persoanei testate, data naşterii, data şi ora prelevării probelor, rezultatul testului (pozitiv sau negativ), semnătura persoanei care a efectuat testul, ştampila instituţiei de testare sau codul de bare, respectiv codul QR”, au mai precizat reprezentanții MAE.

De asemenea, autoritățile au menționat că „măsurile adoptate anterior rămân în vigoare, respectiv obligativitatea înregistrării online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” şi efectuarea unei perioade de carantină de 10 zile. Perioada de carantină poate fi suspendată după prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea în Republica Austria”.

ADVERTISEMENT

Documentul „Pre-Travel-Clearance – PTC” este disponibil la pagina de internet: https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html. Călătorii sunt nevoiți să prezinte confirmarea înregistrării online, în format electronic sau tipărit.

ADVERTISEMENT