Fotbal international

Măsuri ULUITOARE pentru derby-ul Lazio-Roma! Controale la aeroporturi, drone şi moblizare masivă a Poliţiei. Care e motivul

01.09.2019 | 15:08
Masuri ULUITOARE pentru derbyul LazioRoma Controale la aeroporturi drone si moblizare masiva a Politiei Care e motivul

Gazzetta dello Sport de duminică, 1 septembrie, zi în care de la ora 19:00 capitala Italiei intră sub starea de asediu a fotbalului, scrie despre măsurile uluitoare luate de autorităţi special pentru derby-ul Lazio-Roma. Meciul are loc duminică, 1 septembrie, cu începere de la ora 19:00 şi climatul în care urmeză se se desfăşoare este unul periculos de propice pentru violenţe între cele două tifoserii.

Măsuri uluitoare de siguranţă luate pentru derby-ul Lazio – Roma

De regulă, derby-ul Romei este considerat drept un eveniment de mare risc, dar acum atenţia oamenilor legii şi a forţelor de ordine este parcă mai concentrată mai mult ca în alţi ani, pentru că există temeri că lucrurile ar putea degenera în incidente serioase ca urmare a faptului că nu demult unul dintre cei mai temuţi lideri ai grupării radicale laziale, supranumită Irriducibili, a fost asasinat.

1500 de agenţi de poliţie au fost mobilizaţi pentru acest derby. Sunt controlate aeroportul, gările şi autogările, sunt plasate o mulţime de drone nu numai în apropierea stadionului Olimpico, dar şi în alte puncte ale Capitalei, unde ar exista risc de confruntări între suporteri sau cu Poliţia. Un adevărat dispozitiv de siguranţă gândit şi pus în practică de autorităţi.

Lazio – Roma. Imagini frecvente în capitala Italiei înainte şi după derby

Roma riscă o apărare în trei

Referindu-ne puţin şi la derby este foarte aşteptat duelul dintre golgeterii Ciro Immobile şi Edin Dzeko, ambii marcând câte 88 de goluri pentru echipele lor în toate competiţiile. Problema Romei este însă apărarea, care, după plecarea grecului Manolas la Napoli, pare a avea o gaură în zonă centrală. Sosirea englezului Smalling încă nu e de folos, pentru că jucătorul trebuie mai întâi să se integreze în filozofia de joc a lui Paulo Fonseca.

Antrenorul portughez venit de la Şahtior nu vrea o apărare clasică de patru, ci una dinamică de trei, pentru ca lateralii să aibă multă posibilitate de mişcare şi să creeze superioritate în faza ofensivă. Problema este că la ora actuală Roma nu are acei trei jucători rapizi şi care să se potrivească perfect şi s-a văzut la meciul cu Genoa, când au primit uşor trei goluri.