News

Măsuri dure pentru stoparea valului 5 de infectări cu Covid. O țară din vestul Europei reintroduce carantina

Măsuri dure pentru stoparea noului val de infectări cu Covid. O țară din vestul Europei reintroduce carantina după ce a înregistrat o creștere mare de cazuri.
13.11.2021 | 13:10
Masuri dure pentru stoparea valului 5 de infectari cu Covid O tara din vestul Europei reintroduce carantina
ADVERTISEMENT

După un număr mare de infectări în luna noiembrie, Olanda este prima țară din vestul Europei care reintroduce carantina.

Printre măsurile prezentate de guvernul olandez se numără închiderea barurilor, restaurantelor şi magazinelor esenţiale la ora 20:00, iar a celor neesenţiale la ora 18:00.

ADVERTISEMENT

Manifestaţiile sunt interzise şi stadioanele vor fi închise publicului. Şcolile rămân totuşi deschise, scrie Agerpres.

Olanda este prima țară din vestul Europei care reintroduce carantina

Valul de infectări a apărut în pofida faptului că 82% dintre olandezii cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă.

ADVERTISEMENT

Pe perioada carantinei rămâne obligatoriu certificatul verde (vaccinare, test negativ sau trecerea prin boală) pentru accesul în restaurante, baruri, cinematografe, hoteluri, în general peste tot în spaţiile închise.

Virusul este peste tot, în toată ţara, în toate sectoarele şi la toate vârstele (…) Din fericire, marea majoritate a populaţiei este vaccinată, altfel dezastrul din spitale ar fi fost incalculabil în acest moment”,a declarat Rutte la o conferinţă de presă, în timp manifestanţi anti-restricţii protestau la Haga.

ADVERTISEMENT

Acesta le-a cerut cetăţenilor să nu primească acasă mai mult de patru persoane în vizită şi să intre în telemuncă, acolo unde este posibil.

Olanda a înregistrat vineri peste 16.000 de noi cazuri de COVID-19. Spitalele au avertizat că nu vor reuşi să treacă iarna cu bine în condiţiile sanitare actuale.

ADVERTISEMENT

Danemarca, măsuri dure în valul 5 al pandemiei de Covid

Danemarca a propus vineri să accelereze adoptarea unei legislaţii care să le permită companiilor să le ceară angajaţilor să aibă un certificat digital COVID.

În conformitate cu noua legislaţie propusă, convenită vineri între guvern, sindicate şi asociaţii patronale, angajatorii pot decide să îi oblige pe lucrători să prezinte permisele sanitare, deşi nu vor fi obligaţi să facă acest lucru.

”Am ajuns la un acord, care poate oferi o mai mare siguranţă la locul de muncă şi sperăm să ajute Danemarca să treacă iarna cât mai bine posibil. Facem acest lucru de dragul economiei daneze şi pentru a menţine locurile de muncă”, a transmis ministrul interimar al Afacerilor, Mattias Tesfaye, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT
Tags: