News

Măsurile de limitare a scumpirii energiei, după 1 februarie. Ce a promis ministrul

Ministrul energiei explică măsurile luate de coaliție pentru facturile la gaz și energie. Cât vor plăti românii, de fapt, conform declarațiilor ministrului.
18.01.2022 | 15:49
Masurile de limitare a scumpirii energiei dupa 1 februarie Ce a promis ministrul
ADVERTISEMENT

Virgil Popescu a vorbit despre noile măsuri care au fost luate de coaliţie luni, într-o şedinţă care a durat ore întregi.

Conform acestuia, românii vor simți o reducere foarte mare în buzunare atunci când vor plăti facturile la gaz și curent.

ADVERTISEMENT

Explicațiile lui Virgil Popescu despre măsurile luate pentru plata facturilor

Ministrul energiei a explicat că românii nu vor plăti mai mult de 80 de bani/kw pentru curent electric și 31 de bani pentru gaze.

Totodată, Virgil Popescu a vorbit și despre facturile emise greșit, fiind mulți români în situația în care au de plată mii de lei pentru apartamente cu două sau trei camere.

ADVERTISEMENT

Astfel, el a explicat că românii care au plătit deja facturile vor putea primi banii înapoi, în cazul în care este vorba despre o diferență foarte mare.

Dacă nu este așa, atunci suma de bani care a fost introdusă greșit în factură va fi scăzută din factura viitoare.

ADVERTISEMENT

„În mod normal, când se stornează facturile e clar că s-a luat o sumă în avans și ar trebui să primească banii înapoi, dar dacă sunt aproximative sumele se scad în următoarea factură.

Niciun român nu va plăti mai mult de 80 de bani/kw. Va fi o reducere foarte mare. La gaze vorbim de 31 de bani. Prețul gazului va fi 125 bani mgw. Depinde fiecare cât consumă”, a declarat ministrul Virgil Popescu, marți.

ADVERTISEMENT

Cât a avut de plată ministrul la gaze și curent. Ce a mai declarat despre facturi

Ministrul a vorbit și despre propriile sale facturi și a transmis cât a plătit el la gaze și curent. Astfel, în total, facturile sale au fost de circa 450 de lei, iar el a mărturisit că nu i s-a părut o creștere față de facturile mai vechi.

Ministrul a mai ținut să precizeze și că toate măsurile care au fost luate în privința facturilor se vor aplica de la 1 februarie.

„Eu am plătit, în urmă cu două săptămâni, 340 la gaze și la energie în jur de 100 și ceva de lei. Nu mi s-a părut că a fost o creștere.

Măsurile intră în vigoare începând cu 1 februarie”, a declarat ministrul Energiei, marți.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni toate măsurile privind facturile la gaz și curent, după o ședință a coaliției. Atât consumatorii casnici, cât și firmele vor fi sprijinite de stat.

ADVERTISEMENT