Fotbal intern

Măsurile drastice pe care Răzvan Burleanu le cere: „Să se discute oprirea sezonului!” Reacţia LPF: “Să se abţină”

27.07.2020 | 10:28
Masurile drastice pe care Razvan Burleanu le cere Sa se discute oprirea sezonului Reactia LPF Sa se abtina
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu cere măsuri mai dure după apariția cazurilor de COVID-19 în fotbalul românesc.

UPDATE, 27 iulie, ora 10:29 / După discursul lui Răzvan Burleanu, Justin Ştefan i-a oferit un răspuns luni dimineaţă. Secretarul general al LPF a postat un mesaj pe contul personal de Facebook şi i-a cerut preşedintelui FRF să se abţină de la afirmaţii prin care cere oprirea sezonului.

“Într-o perioadă în care ar trebui să fim ghidaţi de legea moderaţiei în cadrul discursului public, rămân uimit de atacul lipsit de sens al preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, lansat împotriva LPF şi a celor 14 cluburi din Liga I, în cadrul Buletinului de Ştiri de la Digi24 difuzat ieri seară, la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

A mai spus Răzvan Burleanu aseară că FRF şi LPF au abordat modalităţi diferite de gestionare a crizei, vorbind totodată de diferenţa între soluţiile propuse. Fără să lungesc prea mult discuţia, îi reamintesc domnului Burleanu că LPF şi cluburile din Liga I sunt singurele entităţi din România care au urmat întocmai recomandarea făcută de UEFA, încă din 17 martie 2020, de a depune toate eforturile pentru a termina competiţia internă în formatul programat iniţial. De altfel, la acest moment rămânem ataşaţi obiectivului de a termina competiţia Liga I pe terenul de joc, în ciuda recomandării preşedintelui FRF de a opri play-out-ul, soluţia propusă de Răzvan Burleanu creând premizele unor pretenţii financiare din partea deţinătorului drepturilor TV.

În final, îi reamintesc lui Răzvan Burleanu că LPF este gata să pună la dispoziţia FRF, cu titlu gratuit, o echipă de avocaţi pentru a sprijini Departamentul Juridic al FRF în redactarea unor regulamente clare, deoarece dorim ca în viitor să fie evitate apariţia unor situaţii litigioase decurgând din greşelile existente în cadrul regulamentelor FRF. Pentru toate cele de mai sus, îl rog încă o dată amical pe Răzvan Burleanu să se abţină de la orice declaraţii de natura să afecteze imaginea Ligii I sau să prejudicieze financiar competiţia, mai ales în situaţia în care acestea sunt eronate sau nu sunt susţinute de dovezi”, a scris Justin Ştefan.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Fotbal se gândește chiar și la oprirea sezonului sau măcar al celui din play-out.

Răzvan Burleanu nu crede că play-out-ul se mai poate disputa din cauza meciurilor care au fost amânate și reprogramate, pentru că următorul sezon din Liga 1 stă să „bată la ușă”.

ADVERTISEMENT

Măsurile drastice pe care Răzvan Burleanu le cere

Răzvan Burleanu cere măsuri drastice pentru finalul sezonului din Liga 1, dar și pentru următorul sezon, pentru ca fotbalul românesc să nu se mai confrunte cu noi cazuri de coronavirus, care să paralizeze meciurile.

„Cluburile din Liga 1 ar trebui să discute despre oprirea sezonului competițional, sau cel puțin al play-out-ului. Nu putem amâna la nesfârșit acest sezon competițional.

ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc e în stare de urgență. Măsurile prevăzute în protocol nu au fost respectate”.

Cine suportă despăgubirile

Răzvan Burleanu a dezvăluit și cine va suporta despăgubirile în cazul anulării sezonului competițional: „Despăgubirile ar putea fi suportate de LPF, din împrumuturi, sau de către cluburi.

Răzvan Burleanu spune că echipele riscă amenzi mari dacă nu reușesc să împiedice dezvoltarea cazurilor de COVID-19 în cadrul loturilor și staff-urilor.

„Ne-am dorit ca orice competiție sportivă să își desemneze câștigătorii pe teren. În momentul de față am mari îndoieli că sezonul actual din Liga 1 se va termina pe teren, luând în calcul aceste cazuri pe care le avem și care cresc de la zi la zi.

Am foarte mari îndoieli că această competiție se mai poate încheia pe teren fără ca integritatea sportivă a competiției să nu aibă de suferit, fără ca sănătatea și integritatea jucătorilor să nu aibă de suferit.

A fost o discuție cu secretarul general adjunct al UEFA. Noi știm foarte bine că termenele nu se pot negocia la UEFA”, a mai spus Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT