News

Măsurile impuse creșelor și grădinițelor după redeschidere: primează activitățile în aer liber și fără jucării de acasă

16.06.2020 | 08:37
Masurile impuse creselor si gradinitelor dupa redeschidere primeaza activitatile in aer liber si fara jucarii de acasa
ADVERTISEMENT

Măsurile impuse creșelor și grădinițelor după redeschiderea din această săptămână au la bază o serie de reguli extrem de importante care trebuiesc respectate.

În cursul serii de luni, 15 iunie, ordinul care prevede normele care trebuie respectate pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și a after school-urilor a fost publicat în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Conform documentului, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ.

Reguli importante pentru creșe și grădinițe: mai multe activități în aer liber și fără jucării de acasă

Potrivit ordinului comun al ministerelor Educației și Sănătății, unitățile vor asigura materialul necesar individual pentru fiecare activitate recreativă.

ADVERTISEMENT

”Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale. Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program.

În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri”.

ADVERTISEMENT

Normele în vigoare mai spun că micuții nu au voie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Ce trebuie să facă părinții care doresc să-și trimită copiii la grădinițele de stat pe timp de vară

Părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.

ADVERTISEMENT

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative.

Unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor Ordinului comun publicat de Ministerul Educației pe site-ul oficial.

Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București și/sau pe site-urile acestora.

ADVERTISEMENT