Fotbal international

Măsurile luate de FIFA pentru evitarea accidentărilor! Echipele ar putea să aibă la dispoziție 5 schimbări pe meci

27.04.2020 | 16:16
Masurile luate de FIFA pentru evitarea accidentarilor Echipele ar putea sa aiba la dispozitie 5 schimbari pe meci
ADVERTISEMENT

FIFA vine în ajutorul cluburilor și a propus ca fiecare echipă să aibă cinci schimbări pe meci, pentru evitarea accidentărilor.

FIFA propune ca echipele să facă 5 schimbări în perioada pandemiei de coronavirus

FIFA a propus ca echipele să aibă la dispoziție cinci schimbări în perioada pandemiei de coronavirus, pentru a evita accidentărilor fotbaliștilor care vor fi suprasolicitați cu multe meciuri pe săptămână.

ADVERTISEMENT

Fiecare echipă ar avea posibilitatea să folosească cinci schimbări în timpul unui meci, cu posibilitatea unei schimbări adiţionale în prelungiri, unde este cazul”, se arată în comunicatul FIFA.

FIFA a precizat că înlocuirile ar urma să fie făcute în trei intervale, plus cel de la pauză.

Între timp, în Spania se poate anula campionatulâ

Chiar dacă FIFA încearcă să vină cu măsuri adiționale pentru reluarea campionatelor în siguranță, în Spania situația privind coronavirusul poate să ducă la anularea campionatului.

ADVERTISEMENT

Salvador Illa Roca, ministrul sănătății din Spania, a lăsat de înțeles că La Liga ar putea fi suspendată definitiv: „Vom continua să monitorizăm evoluția virusului și vom arăta cum vor putea fi reîncepute diferite activități.

Dar ar fi ridicol să spun acum că vom mai avea fotbal profesionist în această vară. Fotbalul va imposibil în următoarele luni. Oricât de mult s-ar insista. Păstrarea distanței pe teren nu este posibilă”.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost susținut și de doctorul Zapatero: „Din punct de vedere medical, tenis se poate juca și cu spectatori, dacă vor sta la doi metri distanță”.

În România campionatul se poate relua în luna iunie, iar Gigi Becali nu crede că România va urma exemplul Olandei și crede că Liga 1 se va relua: Statele și popoarele lumii nu vor sta de fotbal. UEFA și FIFA se vor ocupa, dar statele vor spune că nu o să-i intereseze”.

ADVERTISEMENT
  • 1.000.000.000 ar urma să piardă cluburile din La Liga, dacă nu se va mai relua campionatul