Măţan, mentalitate de învingător: “Nu vom juca la egal cu Ucraina”

Eduard Nicolae Popa   
în Fotbal intern
27/03/2018, 08:15
Măţan, mentalitate de învingător: “Nu vom juca la egal cu Ucraina”

“I-am urmărit atent zilele acestea şi au o echipă foarte bună, cu jucători în partea de atac care pot face diferenţa. Va trebui să abordăm meciul la victorie deoarece, dacă vom juca pentru egal, este posibil să nu ne iasă şi ar fi păcat să stricăm tot ceea ce am clădit până acum”, a spus Măţan, pentru site-ul frf.ro.

Mijlocaşul celor de la Viitorul este de părere că principalul atu al naţionalei noastre este spiritul de echipă: “Suntem uniţi, o familie foarte frumoasă, iar asta a contat cel mai mult în cadrul acestor preliminarii. Suntem optimişti înaintea acestui ultim meci”.

Măţan: “Prioritatea mea este să câştige echipa”

La numai 18 ani, Măţan este cel mai bun marcator din preliminariile Campionatului European sub 19 ani, cu opt goluri: “E un sentiment plăcut să fiu în top, printre atâţia jucători buni din Europa, iar asta va fi o motivaţie în plus pentru mine. Cu toate astea, nu este o prioritate să marchez, ci să câştige echipa şi să ne îndeplinim obiectivul”.

România U19 conduce grupa a patra din Turneul de Elită U19, cu şase puncte, şi este urmată de Ucraina, cu patru puncte. Cele două se vor întâlni, marţi, de la 19:00, la Ploieşti. Suedia ocupă locul 3, cu un punct, iar Serbia este ultima în grupă, după ce a pierdut ambele jocuri disputate până acum. La turneul final programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018, se califică selecţionatele care câştigă cele şapte grupe din Turul de Elită.

Închide ×