Fotbal intern

Stoican a rămas fără perlă! A FUGIT din cantonament!

Vestiarul lui Dinamo stă pe un butoi de pulbere, iar motivul este cel deja arhicunoscut, restanţele financiare pe care clubul le are faţă de jucători. Venit abia de luni în cantonamentul...
26.06.2014 | 00:57
Stoican a ramas fara perla A FUGIT din cantonament
ADVERTISEMENT

Vestiarul lui Dinamo stă pe un butoi de pulbere, iar motivul este cel deja arhicunoscut, restanţele financiare pe care clubul le are faţă de jucători. Venit abia de luni în cantonamentul „cîinilor” de la Săftica, fiind învoit pentru că a participat la jocurile echipei naţionale cu Albania şi Algeria, Cosmin Matei şi-a pierdut răbdarea şi a răbufnit. După o discuţie cu Flavius Stoican, mijlocaşul a plecat de marţi acasă, cu o zi înaintea colegilor săi, pentru a lămuri problemele cu şefii.

FANATIK a anunţat încă de duminică faptul că jucătorii lui Flavius Stoican sînt nemulţumiţi din cauza restanţelor financiare pe care conducerea le are faţă de ei. Fără să acţioneze în vreun fel, dinamoviştii au comentat tensionaţi pe toată durata cantonamentului de la Săftica problema şi, chiar dacă Ionuţ Negoiţă i-a vizitat la începutul săptămînii trecute, nu s-a adus vorba şi despre această situaţie. Totuşi, revenirea printre „cîini” a lui Cosmin Matei, unul dintre cei mai vechi jucători ai lui Dinamo, a pus lucrurile într-o altă lumină. Mijlocaşul a discutat cu Stoican problema şi, după doar o zi de cantonament, şi-a făcut bagajele şi a plecat înapoi la Bucureşti alături de managerul sportiv Cristi Bobar. De aici, firul evenimentelor a fost povestit diferit de fiecare parte implicată, iar FANATIK vă prezintă toate variantele.

ADVERTISEMENT

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!

Varianta conducerii: „A făcut scandal, iar Stoican l-a trimis acasă”

Deşi nu a comentat oficial incidentul, mai mulţi oameni din conducerea lui Dinamo au povestit versiunea lor despre cum s-ar fi desfăşurat evenimentele. „Matei a fost nervos cît timp a stat la Săftica, iar marţi, după masa de prînz, s-a dus la Stoican şi i-a spus că nu mai vrea să rămînă în cantonament, pentru că lui trebuie să i se mărească salariul şi a auzit că acest lucru nu se va întîmpla. A spus că trebuie să vină la Bucureşti ca să discute cu preşedintele Anghelache acest aspect. În acel moment, Stoican i-a zis că nu e normală atmosfera proastă pe care o crează şi l-a trimis cu Bobar la Bucureşti”, este varianta dinspre şefii clubului. Şeful executiv al roş-albilor nu a putut fi contactat ca să comenteze acest aspect.

Varianta lui Matei: „Trebuie să fac vizita medicală”

Revenirea timpurie în Capitală a lui Matei i-a surprins pe apropiaţii acestuia care l-au chestionat pe fotbalist despre situaţie, mai ales că ştiau de problemele financiare pe care le are cu şefii clubului. Mijlocaşul i-a liniştit însă şi le-a transmis o variantă neutră. „Trebuie să fac vizita medicală joi dimineaţa şi mai aveam nişte probleme personale de rezolvat. În plus, trebuie să discut cu cei din conducere şi despre ofertele pe care le am”, ar fi spus fotbalistul. Contactat de FANATIK, acesta a refuzat să comenteze în orice fel informaţiile privind un eventual conflict cu antrenorul sau cu şefii clubului.

ADVERTISEMENT

Varianta vestiarului: „Anghelache îl ia la mişto”

Pentru a lămuri situaţia, mai ales că variantele părţilor implicate diferă de la un punct, FANATIK a discutat cu mai mulţi dintre colegii lui Matei. Sub protecţia anonimatului, aceştia au povestit şirul evenimentelor. „Matei era supărat încă de cînd a venit în cantonament. Ca fiecare, are de luat salariile pe martie, aprilie şi mai, dar şi bonusurile pentru locul 4 obţinut. La el poate sînt mai mari, că fiecare şi-a negociat individual. Ideea e că el a încercat să-l sune pe Anghelache încă de acum o săptămînă şi a insistat aproape zilnic, dar preşedintele nu i-a răspuns. A venit şi s-a plîns de faţă cu toată lumea că Anghelache îl ia la mişto, că nu mai suportă să se comporte cu el astfel, mai ales că şi-a dat viaţa pe teren. Nu cred că-l poate contrazice cineva. Stoican l-a văzut încă de luni şi a discutat cu el, i-a zis să fie liniştit, că probleme se vor rezolva, dar marţi, Matei a întîrziat cîteva minute la piscină. Stoican s-a cam supărat şi l-a luat la o discuţie mai serioasă. Cosmin i-a zis că nu are nimic cu el, dar că nu poate suporta să fie luat la mişto. Atunci, Stoican l-a întrebat dacă vrea să plece, şi el a acceptat. A rămas să vorbească la Bucureşti despre situaţia financiară. Şi noi sîntem în aceeaşi situaţie, dar nu mai sînt prea mulţi jucători cu experienţă care să facă front comun în faţa şefilor, iar copiilor le e teamă de repercusiuni”, au spus mai mulţi fotbalişti din vestiarul lui Dinamo.

Ameninţă că nu merge în Anglia

Totuşi, se pare că intervenţia impresarilor lui Matei a mai calmat situaţia şi, chiar dacă mijlocaşul a ameninţat inclusiv că nu va pleca împreună cu ceilalţi colegi ai săi în cantonamentul din Anglia, problema s-ar putea rezolva pînă sîmbătă. Jucătorul şi agenţii săi vor avea o întîlnire joi sau vineri cu preşedintele Anghelache în cadrul căreia ori se va rezolva problema, ori şefii lui Dinamo trebuie să stabilească o sumă exactă în schimbul căreia mijlocaşul poate pleca din „Ştefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT
Tags: