Fotbal intern

Măţel RUPE TĂCEREA! Ce spune de naţională şi Steaua

Alexandru Măţel prefaţează pentru FANATIK.RO partida de sîmbătă dintre România şi Ungaria. dar vorbeşte şi despre un eventual transfer la Steaua. Jucătorul Astrei, intrat în dizgraţia...
09.10.2014 | 00:12
Matel RUPE TACEREA Ce spune de nationala si Steaua
ADVERTISEMENT

Alexandru Măţel prefaţează pentru FANATIK.RO partida de sîmbătă dintre România şi Ungaria. dar vorbeşte şi despre un eventual transfer la Steaua. Jucătorul Astrei, intrat în dizgraţia conducerii giurgiuvene pe motiv că a refuzat prelungirea contractului, a fost un obişnuit al naţionalei lui Piţurcă. Exclus din lotul echipei antrenate de Daniel Isăilă, Măţel a evoluat ultima dată sub “tricolor” în noiembrie, anul trecut, în partida retur a barajului cu Grecia, scor 1-1, cînd România ratat calificarea la turneul final al CM din Brazilia, după 1-3 în tur. 

Urmează România – Ungaria, ce aşteptări ai de la acest meci?

– Îmi doresc foarte mult să cîştigăm şi, cu siguranţă, se va întîmpla acest lucru, deoarece avem o echipă foarte bună şi un antrenor care ştie să îşi motiveze foarte bine jucătorii în asemenea meciuri. Cred că România se va impune cu 2-0, prin golurile lui Keşeru.

ADVERTISEMENT

Ce mesaj le transmiţi jucătorilor de la naţională?

– Nu am un mesaj special pentru ei, însă îmi doresc din tot sufletul să cîştige, atît cu Ungaria, cît şi în deplasare, cu Finlanda.

Îţi pare rău că, din cauza situaţiei tale, nu ai putut fi convocat pentru această dublă?

– Da! Îmi pare foarte rău, dar este o decizie logică, nici nu aveam cum să fiu convocat, din moment ce eu nu joc şi mă antrenez singur. Chiar nu-mi făceam nici o speranţă că voi fi selecţionat.

ADVERTISEMENT

“Domnul Piţurcă nu m-a sunat!”

Îţi doreşti să revii?

– Da, foarte mult! Orice român îşi doreşte să joace pentru echipa naţională. Mă voi întoarce cel mai probabil de vara viitoare, poate atunci voi reuşi să joc la o echipă de club şi voi reintra în graţiile domnului Piţurcă. Dar, pînă atunci mă voi pregăti în continuare foarte serios.

2:FOTBAL:ROMANIA-ARGENTINA,AMICAL (5.03.2014)

Colegul tău, Enache, este o soluţie pentru postul de fundaş dreapta?

– Dacă antrenorul îl va pune să joace acolo, cu siguranţă înseamnă că asta va fi cea mai bună alegere. Ar putea fi o soluţie, a mai jucat fundaş dreapta, n-ar fi pentru prima dată. Pînă acum a făcut-o foarte bine, dar cred că va fi Luchin cel titularizat, el a fost folosit mai des pe acest post. La fel de bine ar putea evolua şi Chiricheş, dar pe Luchin îl văd în primul “unsprezece”.

ADVERTISEMENT

Jucătorii de la naţională te-au sunat?

– Nu! În schimb, cei de la Astra mă sună săptămînal, cu unii dintre ei vorbesc destul de des.

Dar domnul Piţurcă te-a sunat  în această perioadă grea?

– Nu, nici dînsul nu m-a contactat, n-am mai vorbit de ceva timp. Nu avea ce explicaţii să-mi ofere, asta este situaţia, nu pot să aspir la naţională atît timp cît eu nu joc.

ADVERTISEMENT

“Steaua? Am aflat din presa că mă vrea!”

Ce spui de convocarea lui Sănmărtean?

– Lucian este un jucător extrem de bun, cu reale calităţi. El chiar merita această convocare, nu ştiu ce s-a întîmplat în aceşti trei ani cît a lipsit, dar echipa naţională are mare nevoie de jucători ca el. Sănmărtean va pune cu siguranţă umărul pentru o victorie a naţionalei.

Unde vezi România – Ungaria?

– Îl voi vedea de acasă, la TV, nu merg pe stadion.

Ai fost dorit de Steaua, îţi pare rău că nu s-a concretizat acest transfer?

– Am aflat din presă că Steaua se interesează de mine, atunci cînd domnul Reghecampf a spus că mă doreşte, dar nu a ajuns la mine vreo ofertă, eu n-am primit nimic, deci n-are de ce să-mi pară rău, atît timp cît n-a fost nimic concret.

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

ADVERTISEMENT