Mateo Kovacic face vizita medicală la Chelsea. Va fi împrumutat

Claudiu Surmei   
în Premier League
08/08/2018, 12:52
Mateo Kovacic face vizita medicală la Chelsea. Va fi împrumutat GALERIE FOTO
Mateo Kovacic face vizita medicală la Chelsea. Va fi împrumutat

Mateo Kovacic face vizita medicală la Chelsea. Mijlocașul croat a zburat luni spre Londra pentru a fi testat înainte de împrumutul pe Stamford Bridge. Dorit de Maurizio Sarri la gruparea londoneză, Kovacic va juca pentru englezi în noul sezon de Premier League. Chelsea a câștigat bătălia cu Manchester United pentru semnătura jucătorului lui Real Madrid.

În vârstă de 24 de ani, Mateo Kovacic se află în Londra, unde efectuează vizita medicală în vederea transferului la Chelsea. Mutarea ar putea fi anunțată oficial până la sfârșitul zilei de luni. Italianul Sarri a fost cu ochii pe croat încă de când a preluat funcția de antrenor pe Stamford Bridge. Plecarea lui Kovacic de la Real Madrid vine la scurt timp după ce acesta le-a cerut șefilor clubului să îl lase să plece la o echipă la care are mai multe șanse să prindă un post de titular.

Cu Toni Kroos și Luka Modric în primul 11, ar fi fost greu de crezut că Mateo Kovacic ar fi prins foarte des echipa în viitorul sezon. “Este adevărat că Mateo și-a exprimat dorința de a pleca. Eu i-am spus că vreau să rămână. Vom vedea ce vom face”, a declarat Julen Lopetegui, antrenorul lui Real Madrid.

Mateo Kovacic face vizita medicală la Chelsea

Mijlocașul croat va juca la Chelsea sub formă de împrumut. Real Madrid a cedat, în cele din urmă, dorinţei jucătorului de a pleca de pe “Santiago Bernabeu”, sătul să fie de când a venit de la Inter, în vara lui 2015, doar o soluţie de pe banca de rezerve. În 2015 madrilenii plăteau lui Inter 29 de milioane pe mijlocaşul defensiv, dar acesta nu a reuşit nici un moment să câştige încrederea antrenorilor şi a fost folosit în puţine partide. A jucat în total 73 de meciuri şi a marcat un gol, cele 73 de meciuri fiind valabile pentru toate competiţiile interne şi internaţionale.

Mateo Kovacic devenise tot mai nemulţumit de statutul său la Real Madrid şi nici pentru noul sezon nu se întrezărea o schimbare în bine. Aşa încât şi.-a exprimat ferm intenţia de a lăsa clubul din capitala Spaniei pentru a merge la o echipă la care să joace în mod constant. Kovacic a dus decizia sa până la comiterea unui gest pentru care ar fi putut fi aspru sancţionat, inclusiv în plan financiar de către conducerea lui Real Madrid. Pur şi simplu croatul nu s-a mai prezentat la antrenamente, o faptă care constituie o gravă încălcare a disciplinei şi care se poate lăsa în cel mai bun caz cu o amendă usturăroare.

Antrenorul lui Real Madrid, fostul selecţioner al Spaniei până în primele două zile ale turneului final al Campionatului Mondial din Rusia, când a fost demis tocmai pentru că făcuse anunţul semnării contractului cu Real, Julen Lopetegui, a încercat să ascundă gunoiul sub preş, declarând că ambii croaţi din lot, Luka Modric şi Mateo Kovacic sunt fericiţi la Madrid.

Închide ×