Ce ŢEAPĂ şi-a luat Becali! Pierde LUNAR 100.000 de €!

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, pierde în fiecare lună aproximativ 100.000 de euro din cauza transferurilor care nu dau randament în Ghencea. Cele mai elocvente exemple care au dezechilibrat...
22.02.2014 | 10:42
Ce TEAPA sia luat Becali Pierde LUNAR 100000 de E

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, pierde în fiecare lună aproximativ 100.000 de euro din cauza transferurilor care nu dau randament în Ghencea. Cele mai elocvente exemple care au dezechilibrat raportul costuri/randament sînt chiar cele ale lui Mihai Costea şi Adrian Cristea, care au avut evoluţii şterse, dar, în schimb, au reuşit să strîngă sume fabuloase în Ghencea.  

Mihai Costea – Mijlocaşul venit în vara lui 2011 nu a reuşit să se impună la Steaua. Transferul lui s-a dovedit un mare eşec. Jucătorul a impresionat mai mult în afara terenului, fiind prezent de multe ori pe primele pagini ale tabloidelor. 11.000 de euro este salariul său lunar în Ghencea.

Adrian Cristea – Transferul “Prinţului” înainte de startul sezonului a fost una dintre cele mai inedite mutări ale conducătorilor stelişti. Cristea a fost transferat de la Petrolul şi nu l-a impresionat deloc pe Reghecampf, deşi tehnicianul i-a oferit încrederea necesară, declarînd deseori că el ar putea fi coordonatorul perfect pentru Steaua. Jucătorul a fost remunerat cu 12.000 de euro pe lună, iar începînd de miercuri, Comisia de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF l-a declarat liber de contract. Mijlocaşul de profil ofensiv este decis să-şi recupereze pe cale sportivă şi prima de calificare în Liga Campionilor, ba mai mult, să solicite şi daune pe cale civilă. 12.000 de euro a fost salariul lunar al “Prinţului”.

Pantelis Kapetanos – Atacantul grec sosit în septembrie se află la a doua aventură în Ghencea, după despărţirea de CFR Cluj. Formaţia din Gruia l-a transferat din postura de jucător liber de contract în 2011, pentru ca doi ani mai tîrziu Steaua să fie nevoită să achite 200.000 de euro pentru serviciile lui. Vîrful este unul dintre cei mai apreciaţi jucători de către suporteri, însă contracandidatul pe postul său, Federico Piovaccari, a fost mai eficient, astfel că acesta a punctat doar 8 partide în acest sezon, timp în care a înscris de 3 ori. Grecul este plătit cu 20.000 de euro lunar.

Fernando Varela – După plecarea lui Chiricheş pentru 8,5 milioane de euro la Tottenham, Reghecampf a căutat urgent soluţii. Ţinta numărul 1 a fost Varela, fundaşul pentru care Vaslui a încasat 1,2 milioane de euro. Jucătorul din Insulele Capului Verde este în acest moment a doua variantă pentru a face cuplu în axul central cu Lukasz Szukala, după Gardoş. Varela este plătit cu 20.000 de euro pe lună, acelaşi pe care îl încasa şi la formaţia din Moldova.

Ionuţ Neagu – Mijlocaşul defensiv care a jucat în Liga Campionilor şi cu Oţelul Galaţi a fost adus în Ghencea pentru doar 600.000 de euro. Iniţial, antrenorul Stelei l-a considerat pe Neagu drept soluţia de rezervă din linia mediană defensivă, formată din Bourceanu şi Pintilii. Fostul gălăţean în vîrstă de 24 de ani a bifat doar 5 prezenţe în Liga 1 în acest sezon şi îl are contracandidat pe postul său pe Andrei Prepeliţă, jucător polivalent care s-a dovedit util în situaţii de avarie. 10.000 de euro este salariul lui Neagu la Steaua.

Mihai Răduţ – Junior la Sporting Lisabona, Răduţ a fost transferat în 2010 de Steaua de la Internaţional Curtea de Argeşş. Adus pentru suma de un milion de euro, Răduţ a fost împrumutat la Pandurii, acolo unde a reuşit prestaţii excelente sub comanda lui Petre Grigoraş. De la întoarcerea în Ghencea din vara trecută, Răduţ nu s-a impus în lot, Iancu şi Stanciu fiind preferaţi în locul său. 12.000 de euro este suma lunară pe care Răduţ o primeşte în Ghencea.

Gabi Matei – Fundaşul dreapta stelist a fost cumpărat în 2011 de la Pandurii Tîrgu Jiu, fiind tot un produs al lui Internaţional. Pentru jucătorul despre care se spunea că va acoperi poziţia-problemă de pe flancul drept stelist a urmat o serie de accidentări completate de escapade bahice care l-au adus în disgraţia patronului. Matei mai are un an de contract cu Steaua, din cei 5, iar pînă acum clubul nu s-a putut baza pe serviciile sale. Cu 8.000 de euro este plătit lunar jucătorul.