Fotbal intern

Bancuri cu olteni! Ce rămîne din Craiova lui Mititelu!

FC Universitatea Craiova joacă azi, de la ora 15:00, la Severin, primul meci oficial în acest an, în condiţiile în care echipa nu s-a prezentat la partida cu FC Olt din prima etapă a returului,...
08.03.2014 | 00:15
Bancuri cu olteni Ce ramine din Craiova lui Mititelu

FC Universitatea Craiova joacă azi, de la ora 15:00, la Severin, primul meci oficial în acest an, în condiţiile în care echipa nu s-a prezentat la partida cu FC Olt din prima etapă a returului, pierdută ulterior la masa verde cu 0-3! FANATIK.RO prezintă toate frămîntările prin care a trecut echipa lui Mititelu în 2014, demne de scenariile celor mai bune filme SF de la Hollywood!

“Am fost mereu hăituiţi!”

Patronul alb-albaştrilor a dezvăluit pentru FANATIK.RO motivele pentru care echipa sa a ajuns în această situaţie deplorabilăAm fost hăituiţi în permanenţă. Nu am fost lăsaţi să ne antrenăm pe Ion Oblemenco sau pe vreun alt stadion din Craiova. Nimeni nu ne primea, nici măcar Şcoala lui Gică Popescu. Toţi ne spuneau că ne înţeleg, dar că trebuie să îi înţelegem şi noi la rîndul nostru, deoarece nu au chef de probleme cu autorităţile. În aceste condiţii, nu am vrut să îmi las jucătorii să joace cu FC Olt. Cum ei se antrenaseră doar pe terenuri sintetice, riscam să mi se accidenteze la meciul de la Slatina, ne-a spus Mititelu.

A rămas fără vedete! Stoica a dezertat, dar apoi s-a întors!

Pe lîngă aceste probleme administrative, Adrian Mititelu se confruntă şi cu alte dificultăţi la echipă. Din cauza faptului că a achitat pînă în prezent doar un singur salariu, unui singur jucător(n.r. – lui Stefane Acka, plecat de la club), de cînd echipa a revenit, în vara anului trecut, în fotbalul românesc, cei mai buni fotbalişti ai Ştiinţei au părăsit echipa. Acka, Mitic şi Ciosic au fost deja declaraţi fotbalişti liberi de contract, în urma memoriilor depuse, iar Baird a refuzat să se mai întoarcă la echipă. Dorel Stoica a fugit de la echipă, atacîndu-l pe Mititelu: “Le cer scuze tuturor suporterilor Universităţii Craiova, dar eu nu mai pot să joc fotbal pe burta goală. Nu am mai primit bani de la Mititelu de cînd m-am întors de la Steaua la Craiova“, susţinea Dorel Stoica. El s-a răzgîndit însă şi a revenit la sentimente mai bune faţă de clubul alb-albastru, reluîndu-şi pregătirea cu restul lotului.

Napoli, dat afară! Nanu a fugit de la echipă, Trică a refuzat, iar Bon “principal”

La meciul cu FC Bihor, pe stadionul de la Severin, FC U Craiova se va prezemta şi cu un antrenor nou la echipă. După ce Adrian Mititelu a constatat, după spusele sale, că Nicolo Napoli a pierdut vestiarul din mînă, în urmă cu două săptămâni, l-a numit pe Ştefan Nanu antrenor principal în locul italianului. Însă, după doar două zile, fostul internaţional a fugit de la echipă, deoarece nu a găsit în Bănie condiţii optime de pregătire. “Eu am venit cu inima deschisă la Craiova, însă nu doream să mă fac de rîs în faţa suporterilor Ştiinţei. Am avut la dispoziţie doar 12 jucători şi nu am găsit nici un teren de antrenament. M-a deranjat faptul că nu ne-a primit nimeni la Calafat, nici la Craiova şi nici la Severin”, a comentat Nanu, pentru FANATIK.RO, decizia de a părăsi Universitatea Craiova. În aceste condiţii, Adrian Mititelu s-a orientat către Eugen Trică, dar fostul fotbalist al alb-albaştrilor a declinat oferta. Astfel, finanţatorul fostei semifinaliste a Cupei UEFA a fost nevoit să apeleze la serviciile lui Dragoş Bon, fostul secund al lui Nicolo Napoli.

“E o şansă pentru mine! Avem nevoie de sprijinul fanilor”

Dragoş Bon a dezvăluit pentru FANATIK.RO că la meciul cu FC Bihor speră că elevii săi se vor baza şi pe sprijinul suporterilor. “Pot să vă asigur că băieţii vor da totul pentru victorie în meciul cu FC Bihor. Totodată, sper că suporterii Universităţii Craiova vor fi alături de noi, pe stadion, în număr cît mai mare. Băieţii au nevoie de sprijinul fanilor, deoarece ei sînt singurii noştri aliaţi. Este o mare şansă şi onoare pentru mine să fiu antrenorul acestei echipe”, a spus Bon.

Uite Condescu, nu e Condescu

Un alt episod care i-a bulversat atît pe jucătorii echipei, dar şi pe suporterii alb-albaştrilor, a fost momentul în care, în urmă cu mai bine de o lună, Marin Condescu a fost anunţat de către Adrian Mititelu ca noul manager general al FCU . Motivul? După ce fostul preşedinte al clubului Pandurii a avut mai multe întîlniri cu suporterii Ştiinţei şi le-a promis fotbaliştilor achitarea unor restanţe salariale, într-un final nu a realizat nimic din ce a promis acestor persoane . “Asocierea cu Marin Condescu a fost o mare greşeală. El a fost trimis la mine de Rotaru, ca să îmbîrlige suporterii şi ca să scoată echipa din oraş. Nu am vrut să cred încă de la început informaţiile care le primeam cu privire la el, dar pînă la urmă mi-am dat seama de intenţiile sale. A aburit pe toată lumea şi nu a  scos nici un leu din buzunar. Nici el şi nici toţi sponsorii despre care spunea că îi are în spate“, a comentat Mititelu încetarea colaborării cu Marin Condescu.

Universitatea Craiova în tur

Hotoboc – Mitic, Ciucă, Acka, Buşu – Săceanu, D. Stoica, Mîrzeanu – Baird, Stoianof, Cl. Bălan.

Universitatea Craiova în retur

Hotoboc – Goge, Ciucă, Bălaşa, Buşu – Săceanu, D. Stoica, Mîrzeanu- Roman, Stoianof, Ripoli

Tags: