ADVERTISEMENT
News

Materiale sanitare din Qatar, aduse cu un avion militar: 250.000 de seringi și 100.000 de ace

Autor: Adrian Baciu | 16.01.2021 | 15:52
Materiale sanitare din Qatar, aduse cu un avion militar: 250.000 de seringi și 100.000 de ace
Materiale sanitare din Qatar, aduse cu un avion militar: 250.000 de seringi și 100.000 de ace. Sursa foto: colaj Fanatik

România se pregătește intens pentru campania de vaccinare. Sâmbătă, în țara noastră au ajuns sute de mii de materiale sanitare aduse din Qatar: mai exact 250.000 de seringi și 100.000 de ace.

ADVERTISEMENT

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a adus din statul asiatic materiale sanitare extrem de utile pentru medici în campania de imunizare din această perioadă.

Potrivit MApN, materialele au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC) şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) la cererea Centrului naţional de coordonare a vaccinării, cu ajutorul ataşatului Ambasadei României la Doha.

Un avion militar a adus din Qatar 250.000 de seringi şi 100.000 de ace pentru campania de vaccinare

La o zi după startul etapei a II-a a campaniei de vaccinare anti-Covid, țara noastră se întărește la capitolul echipamentelor sanitare.

ADVERTISEMENT

Un avion militar de tip C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a realizat sâmbătă o cursă pentru aducerea în România a unor materiale sanitare necesare campaniei de vaccinare, constând în aproximativ 250 de mii de seringi și 100 de mii de ace. Materialele au fost aduse din Qatar.

Potrivit celor de la MApN, materialele au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la solicitarea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

În zilele viitoare, echipamentele vor ajunge la centrele de vaccinare din țară. Distribuirea echipamentelor va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU.

ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare, etapa a II-a, a început

Din data de 15 ianuarie a început activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din Etapa a II-a, care se va derula concomitent cu vaccinarea categoriilor aflate în prima etapă.

Conform strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, din Etapa a II-a fac parte: Populația cu grad ridicat de risc, adică adulți cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

ADVERTISEMENT

Din această etapă mai fac parte lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (Administrația Prezidențială, Parlament, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora), personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești sau personalul din sectorul economic vital. Lista completă, AICI.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT