Fotbal international

Mathijs de Ligt vrea la Barcelona. Indiciul care spune totul despre alegerea olandezului

18.05.2019 | 18:38
Mathijs de Ligt vrea la Barcelona Indiciul care spune totul despre alegerea olandezului

Mathijs de Ligt vrea la Barcelona. S-.a tot scris de mult despre interesul grupării catalane despre tânărul fundaş al lui Ajax, care la numai 19 ani a câştigat sezonul acesta titlul de cel mai bun jucător din Eredivisie, prima ligă a campionatului olandez. Barcelona a stabilit că de Ligt, chiar dacă este foarte tânăr pentru un post cu asemena responsabilitate, are clar toate atuurile pentru a deveni o mare stea în următorii ani.

Mathijs de Ligt vrea la Barcelona. Vrea să fie coleg cu Frenkie de Jong

La rândul său, de Ligt, produs sută la sută al clubului din Amsterdam, e decis să îşi înceapă aventura europeană la un club de top. A primit o ofertă foarte bună din partea lui Manchester United, căreia i-a spus însă pas, semn că Premier League nu este obiectivul său. Fără a spune vreodată unde vrea să meargă, de Ligt are preferinţă pentru a-şi însoţi prietenul şi coechipierul de la Ajax, Frenkie de Jong, pe Nou Camp.

Şi faptul că Mathijs de Ligt este serios atras de perspectiva de a juca alături de Leo Messi o dovedeşte decizia sa, după ce Ajax a câştigat titlul şi de Ligt a ţinut un discurs absolut incredibil în faţa suporterilor şi a colegilor de vestiar, s-a suit în avion alături de Frenkie de Jong şi ambii au ajuns direct în capitala Cataluniei, motivând alegerea prin faptul că au venit să petreacă cât mai departe de ochii presei olandeze.

Mathijs de Ligt Barcelona. de Ligt şi Frenkie de Jong ajung noaptea la Barcelona
Mathijs de Ligt Barcelona. de Ligt şi Frenkie de Jong ajung noaptea la Barcelona

Nodul gordian al transferului este agentul italian Mino Raiola

Problema serioasă pentru Mathijs de Ligt are agent pe unul dintre cei mai influenţi oameni din acest domeniu, italianul Mino Raiola. de Ligt se află sub contract cu el şi Mino Raiola a primit interdicţie din partea FIFA timp de trei luni să efectueze orice transfer! Fără Raiola Mathijs de Ligt este ca legat de mâini şi de picioare.

În plus, Barcelona îl vrea pe olandez, lucru indiscutabil, însă prima rundă de negocieri avută cu Mino Raiola aproape că l-a scos din minţi pe preşedintele Josep Bartomeu, când a cerut numai puţin de 1o milioane de euro comision. Nu ar fi primul jucător care nu poate ajunge la Barcelona ca urmare a faptului că îl are pe Mino Raiola agent. Ultimul care a ratat transferul a fost Paul Pogba.