Life

Matilda Pascal Cojocărița, detalii despre concursul de Miss România din 1979. Câți bani a dat pe rochie

Matilda Pascal Cojocărița este o cântăreață de muzică populară foarte cunoscută, dar puțini își mai amintesc că solista a participat la primul concurs de Miss din țara noastră.
16.12.2021 | 17:34
Matilda Pascal Cojocarita detalii despre concursul de Miss Romania din 1979 Cati bani a dat pe rochie
Matilda Pascal Cojocărița, adevărul despre rochia purtată la Miss România. Cât a costat. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Interpreta de muzică populară a fost remarcată încă din tinerețe pentru frumusețea și trăsăturile naturale, iar acum oferă detalii despre concursul de Miss România din 1979.

Foarte multă lume se întreabă cât a costat rochia purtată de Matilda Pascal Cojocărița la competiția susținută la Costinești, unde a ocupat locul 1.

ADVERTISEMENT

Totodată, vedeta a mărturisit că nu a mers la concurs însoțită de o întreagă echipă, așa cum se întâmplă în zilele noastre, și s-a concentrat foarte mult pe muncă.

Matilda Pascal Cojocărița, adevărul despre rochia purtată la Miss România. Cât a costat

Avea numai 19 ani când a luat parte la primul concurs de Miss de pe teritoriul țării noastre, pe care l-a și câștigat. De atunci cariera solistei a evoluat foarte frumos.

ADVERTISEMENT

„La Miss România am concurat cu o rochie care costa 101 lei, pe vremea aceea. În mod normal, ar fi trebuit să merg cu o stilistă la etapa națională…

Concursul se numea «Muncă, Tinerețe, Frumusețe» și mi se părea normal să fie întâi muncă, pentru că cine muncește este și frumos…”, a declarat Matilda Pascal Cojocărița, potrivit libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Cântăreața de muzică populară a ajuns la vârsta de 62 de ani, dar reușește să se mențină în formă maximă ca la 20 de ani.

Vedeta este prima femeie care a câștigat primul concurs de frumusețe feminină din România, show-ul fiind lansat sub sloganul „Muncă, Tinereţe, Frumuseţe”.

ADVERTISEMENT

Matilda Pascal Cojocărița nu și-a ascuns niciodată vârsta și a devenit de-a lungul anilor un artist cunoscut pentru eleganța.

Cine este Matilda Pascal Cojocărița, solista din Vaslui

Matilda Pascal Cojocariţa s-a născut pe 4 octombrie 1958, într-o familie de oameni simpli. Artista a copilărie alături de cei trei frați în orașul Negrești din județul Vaslui.

La vârsta de numai 17 a plecat să studieze la Liceul Emil Racoviţă din Iaşi, în timp ce studiile superioare au fost desfășurate la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii Spiru Haret.

În plus, interpreta de muzică populară are și un master în folclor. Cântăreața a lucrat imediat după liceu la „Combinatul de fire şi fibre sintetice” din Iaşi, însă mai târziu a început să cocheteze cu muzica.

ADVERTISEMENT
Tags: